Economia 30/08/2021

Les Balears lideren l'increment de les vendes del comerç minorista el juliol

Les xifres d'enguany superen gairebé un 6% les del 2020

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un comerç de Maó.

PalmaBalears és la comunitat on més cresqueren les vendes del comerç minorista el juliol, segons ha informat aquest dilluns Europa Press. Les xifres d'enguany superen gairebé un 6% les del mateix mes del 2020, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Pel que fa a les altres comunitats autònomes, per darrere de les Illes s'hi situen Andalusia, amb un 1,7% de creixement, i el País Valencià, amb un 1,2%. Pel que fa a la mitjana estatal, gairebé no es detecta variació respecte de les vendes de l'any passat i puja només una dècima.

Per altra banda, l'Arxipèlag és també la segona comunitat amb major increment d'ocupació en el sector del comerç detallista, amb una taxa anual d'un 3,1%. La supera només el País Valencià, amb un 3,3%, mentre que la mitjana estatal és d'un 2%.

El 2021, fins ara, les vendes del comerç al detall han acumulat un increment d'un 12,7% a les Balears, l'índex més alt de l'Estat en termes absoluts. Les persones ocupades han augmentat un 8,5% des del gener, una dada que també representa l'índex més alt de creixement en termes absoluts del conjunt de comunitats.

stats