Laboral
Economia 21/06/2023

Les Balears lideren el creixement de l'ocupació i les vendes del sector serveis a l'abril

La facturació augmenta un 15,8% a les Illes

ARA Balears
1 min
Un cambrer serveix dinars en un restaurant del centre de Palma.

PalmaLes vendes del sector dels serveis han augmentat un 15,8% a les Illes a l'abril respecte del mateix mes de l'any anterior, xifra que suposa el major increment de l'Estat, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més, les Balears també lideren la taxa de variació anual de l'índex d'ocupació, amb un increment d'un 7,3%.

A Espanya, el sector va elevar la facturació un 0,8% el mes d'abril respecte de fa un any, i moderà en gairebé nou punts l'ascens registrat el mes anterior. Amb l'avanç de l'abril, els serveis encadenen 26 mesos consecutius de pujades interanuals, encara que la d'aquest abril ha estat la menys pronunciada de tot el període.

El comerç va facturar un 2,2% menys que el mateix mes del 2022, pel fet que el comerç majorista va retallar les vendes un 8% interanual. Per contra, la venda i reparació de vehicles i motocicletes va facturar un 10,4% que fa un any i el comerç minorista, un 8,8% més.

Per part seva, els altres serveis van elevar les vendes un 7% interanual a l'abril impulsats per les activitats administratives (+12,4%), les activitats professionals (+10,9%) i l'hostaleria, que va facturar un 10,7% més.

Amb tot, per vint-i-cinquè mes consecutiu, l'ocupació en el sector va créixer, i ho va fer a un ritme interanual del 2,1%, taxa una dècima inferior a la de març.

stats