Economia 26/04/2022

Les Balears insten l'Estat a regular el cobrament de les comissions bancàries

La iniciativa de MÉS per Mallorca ha sortit endavant amb el suport de la majoria de grups parlamentaris

ARA Balears
2 min
Anunci d'hipoteques en una entitat bancària, en una imatge d'arxiu

PalmaEl Parlament balear ha aprovat aquest dimarts la iniciativa de MÉS per Mallorca per regular les comissions financeres i posar fi "als abusos" de la banca. Segons ha informat la formació ecosobiranista en una nota de premsa, la Comissió d'Economia de la Cambra ha donat suport a la proposició no de llei (PNL) impulsada pel partit per instar l'Estat a regular el cobrament d'aquestes comissions.

Per la diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar, "el seu cobrament resulta abusiu, ja que tenir un compte bancari és, avui dia, un servei bàsic imprescindible". De la mateixa manera, la proposta aprovada preveu que el Banc d'Espanya proporcioni alternatives de dipòsit de doblers per a les persones que no volen o no poden pagar comissions a bancs privats.

En aquest sentit, Campomar ha recordat durant la seva intervenció en defensa de la iniciativa que és quasi obligatori tenir almenys un compte obert en un banc per poder rebre ingressos de la nòmina, pensió o per fer determinats pagaments que s'han d'efectuar a través d'una transferència bancària. D'acord amb la proposta, els bancs ofereixen normalment la possibilitat d'eliminar comissions dels seus comptes si els usuaris garanteixen determinats ingressos mensuals elevats o es contracten altres productes financers.

Així, segons la diputada i portaveu de MÉS per Mallorca en la Comissió d'Hisenda, "resulta clarament injust que els que menys tinguin siguin els que més comissions acaben pagant". De fet, la mitjana anual de comissions bancàries és de 140 euros als usuaris menys vinculats, tot i que hi ha entitats que arriben fins als 240 euros. En aquest context, Campomar ha recalcat que des de la formació ecosobiranista "no es pot ni es vol oblidar que bona part del sector bancari espanyol ha vist augmentada de manera exponencial la seva cartera de clients, gràcies a l'absorció d'un gran nombre de caixes d'estalvi i altres entitats bancàries".

stats