Treball
Economia 24/11/2022

Les Balears acabaran el 2022 amb la taxa de parcialitat més baixa d'Espanya

Negueruela ha destacat que 4.803 persones han vist millorades les seves condicions de treball aquest any, i s'han afavorit de l'entrada de la reforma laboral

2 min
El conseller Iago Negueruela en la roda de premsa d'aquest dijous

PalmaLes Illes Balears acabaran el 2022 amb la taxa de parcialitat més baixa de tot Espanya. Mentre que a l'Estat la xifra ha minvat un 1,6% en el darrer any, situant-se en el 20,3%, a les Illes ha davallat un 3,6%, fins a arribar a l'11,8%. Així ho ha destacat el conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, en la presentació dels resultats del Pla de lluita contra la precarietat en el treball. "L'objectiu el 2015 era reduir la taxa per davall del 12%, que és allò desitjable", ha afirmat.

Pel que fa a la temporalitat, és on ha incidit en major mesura l'entrada en vigor de la reforma laboral impulsada per Yolanda Díaz. Així com a les Balears el percentatge de treballadors temporals s'ha reduït un 18% en un any, representant el 10,7% del total de contractats, a Espanya el bot ha estat menys notable, del 30,8% al 18,4%. "Les Illes són una de les regions on més ha afectat la reforma", ha explicat el conseller.

Segons ha apuntat Negueruela, fins a 4.803 persones han vist millorades les seves condicions laborals aquest exercici, sobretot amb la normalització de les contractacions temporals irregulars a les quals dona peu la reforma laboral.

La inspecció laboral

Aquest estiu s'han fet poc més de 1.200 actuacions d'inspecció de treball, una xifra a la qual s'ha arribat amb el desplaçament de 30 inspectors a les Illes durant els mesos de juliol i agost. En aquest sentit, s'han transformat directament 340 contractes de més durada, cent casos més que el 2019, i 395 contractes temporals han passat a indefinits. Cal recordar que al llarg de la pandèmia la campanya de la Conselleria es va haver de suspendre.

Quant al frau de jornada laboral, s'han resolt 124 propostes de sanció per un import de 113.000 euros. Des del 2019 és obligatori per a les empreses fer un control horari dels seus treballadors, per evitar fraus en la utilització d'hores extraordinàries.

stats