Un atac informàtic tomba la web del SEPE

L'incident afecta totalment la seu electrònica del servei estatal d'ocupació

ARA
2 min
Façana de la delegació del SEPE a Barcelona.

El sistema informàtic del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha rebut aquest dimarts un atac informàtic que impedeix accedir a la seva pàgina web i a la seva seu electrònica.

Fonts del ministeri de Treball i Economia Social han indicat que un equip de tècnics i experts ja està treballant perquè el sistema informàtic del servei d'ocupació estatal pugui recuperar la seva activitat normal. A més, ha habilitat la línia d'atenció 060 perquè es pugui rebre informació sobre aquest incident, segons ha informat Europa Press.

Treball ha lamentat les molèsties ocasionades als usuaris del SEPE per culpa d'aquest ciberatac. La web del servei ja ha caigut per problemes informàtics en altres ocasions des de l'esclat de l'emergència sanitària del coronavirus.

Des de l'arribada a Espanya de la pandèmia i amb els primers decrets dels ERTO, el SEPE ha estat en el punt de mira de l'opinió pública pels retards i errors en el pagament de les prestacions als afectats per expedients d'ocupació, que al llarg de l'últim any han deixat centenars de milers de persones momentàniament sense ingressos durant setmanes o fins i tot mesos. Així mateix, la pandèmia va provocar llargues cues per obtenir cita prèvia per fer tràmits amb la institució, que depèn del govern espanyol.

Tots els ordinadors afectats

Per la seva banda, el sindicat CSIF ha assenyalat en un comunicat que s'ha vist afectat totalment el sistema informàtic del SEPE, tant els ordinadors dels llocs de treball com els portàtils de la plantilla que està teletreballant. El sindicat ha lamentat els problemes que està ocasionant aquest atac informàtic i ha assenyalat que s'estan omplint sol·licituds d'usuaris de forma manual i prenent números de telèfon per si es necessités un contacte addicional.

stats