El Ministeri de Foment no ha rebut cap petició de canvi de nom de l'aeroport de Palma

Fa un any que el Consell de Mallorca aprovà la intenció que Son Sant Joan s'anomenàs Ramon Llull Palma-Mallorca

Ja fa més d'un any que es va anunciar, però formalment no s'ha fet cap passa. Això és almanco el que diuen des del Ministeri de Foment on, segons hem pogut comprovar, no s'ha rebut cap petició formal per canviar el nom de l'aeroport Son Sant Joan de Palma per aeroport Ramon Llull Palma-Mallorca. 

"Cal indicar que el nom actual de l'aeroport és Aeropuerto de Palma de Mallorca", han afegit des del Ministeri a la petició d'aquest diari. 

El ple del Consell de Mallorca de l'1 de febrer de fa un any, el 2017, aprovà una declaració institucional en què s'instava l'Ajuntament de Palma i el Govern balear a assumir i defensar la proposta de canvi de nom proposada amb motiu del 700è aniversari de la mort de Ramon Llull. El cost del canvi de nom s'estimà en uns 500.000 euros i, si es fa a petició de la Comunitat, el canvi l'han de pagar les institucions.

Però, per tal d'estimar el preu exacte, AENA hauria d'haver rebut primer la petició del Ministeri de Foment, i des del Ministeri no saben res d'un canvi de nom que s'anuncià ara fa més d'un any. 

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF