Cultura 21/04/2022

Versud durà poesia als espais naturals de s’Estelella, Mondragó i Cabrera

El cicle d'acció poètica de la Fundació Mallorca Literària s'inaugurarà amb un concert dia primer de maig a Son Macià

ARA Balears
2 min
Carme Castells, Maria Pastor, Mar Grimalt i Antonina Canyelles.

PalmaLa directora insular de Cultura, Maria Pastor, i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, han presentat l’edició 2022 del cicle d’acció poètica Versud, acompanyades per la poeta Antonina Canyelles i la cantautora Maria del Mar Grimalt, que tenen actuacions previstes a Santanyí i Son Macià, respectivament. La novetat d'enguany és que s’amplien els escenaris de Versud i, a més de Santanyí, Felanitx, Campos i Son Macià, aprofitant l’avinentesa de l’Any Costa i Llobera, els versos arribaran a Pollença, Raixa i Binissalem, i també als espais naturals de s’Estelella, Mondragó i Cabrera.

Així, han recordat que es tracta d’un cicle d’acció poètica que convida els agents culturals de tot Mallorca a crear un programa d’activitats per activar i escampar una "autèntica primavera literària" durant els mesos de maig i juny. A més, el cicle estimula la creació de sinergies amb altres entitats. Així, s’estén la col·laboració amb l’Obra Cultural Balear de Campos, el cicle Campos és Poesia, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i diferents ajuntaments implicats.

Versud començarà amb un concert de Mar Grimalt i Biel Carbonell a la ferreria de Son Macià en el Dia internacional dels treballadors, el primer de maig, amb el títol Mots d’enclusa. Mar Grimalt interpretarà temes propis i poemes de Miquel Bauçà, Damià Huguet i Blai Bonet relacionats amb la feina. Ho farà acompanyada de Biel Carbonell, qui se servirà dels elements propis de la ferreria per fer els ritmes del recital.

La trobada poètica que es fa com a colofó del cicle tindrà accent gallec. Els poetes Antón Lopo, Nuria Vil i Jesús Castro combinaran els seus versos amb els de les poetes mallorquines Laia Malo i Antonina Canyelles. Es veurà, també, el documental A poeta analfabeta, dedicat a la veterana gallega Luz Fandiño. Les cançons del basc Amorante posaran punt final a una trobada que amb cada edició fa créixer l’esbart d’amants del vers.

stats