Cultura 06/05/2021

'Verding', un espectacle líric interactiu en homenatge del compositor italià

La proposta de la companyia Diabolus in Musica arriba al teatre Principal de Palma aquest cap de setmana

2 min
VerDidàctic

PalmaL'òpera de les òperes de Giuseppe Verdi. Així defineix el director d'escena i baríton Pablo López Verding, una producció de la companyia Diabolus in Musica, que es dedica especialment a la creació d'espectacles lírics per a tots els públics. En aquest cas, presenten una funció en homenatge del compositor romàntic italià. Verding és com un catàleg dels duets, obertures, solos i tercets que acumulen les òperes de Verdi. D'entre totes les opcions, els assistents seran els encarregats de donar forma a l'espectacle, triant quina peça s'interpreta en cada moment. "Per això deim que és una metaòpera", diu López. Joan Fullana és el director d'aquesta funció, coproduïda pel teatre Principal de Palma, on es podrà veure aquest dissabte i diumenge.

La soprano Maia Planas, el tenor Antoni Lliteres, el baríton Pablo López, l'actriu Lucía Sánchez i el pianista David Mohedano pujaran a l'escenari per interpretar la carta musical que el públic tingui ganes de sentir. A més, la producció visual de l'espectacle la firma l'artista Tonina Matamalas: "A l'escenari hi haurà una gran pantalla on es projectaran imatges, vídeos i il·lustracions. En aquesta funció jugam amb el croma en directe. Tonina [Matamalas] aconsegueix que l'ambient de la peça sigui molt oníric".

Diabolus in Musica és una companyia que va començar a treballar l'any 2016 amb l'objectiu de proporcionar una primera experiència lírica al públic que no està habituat a aquest gènere. A més, que les propostes tinguin un caràcter interactiu també caracteritza aquest grup de creadors de l'illa. Música Ma(go)estro!, Operámida, Zarzuela de la Z a la A i Tosca Nostra són altres títols de la companyia.

A la roda de premsa de presentació de l'espectacle d'aquest dijous, el director del teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà, ha destacat de Verding que és una "fórmula innovadora que barreja les noves tecnologies amb la música". Això fa que el resultat sigui "un espectacle innovador i eficaç per acostar la lírica a un públic habituat a la narrativa audiovisual”. Cerdà també ha explicat que aquest muntatge, una coproducció amb Diabolus in Musica, es complementa amb l’òpera Il trovatore, de Verdi, que el Principal estrenarà el 26 de maig, una altra "bona oportunitat per apropar-se al món de l’òpera per a aquelles persones que encara el consideren “elitista, sols per a iniciats o entesos”.

stats