Cultura 10/08/2015

Un llibre narra la relació d'infància entre Truman Capote i Harper Lee

La novel·la 'Tru & Nelle', de l'escriptor Greg Neri, es publicarà el març del 2016

Ara
2 min
Harper Lee publica la desencantada seqüela de ‘Matar un rossinyol’ El cas d’Atticus Finch: d’heroi a ressentit

L'autor nord-americà Greg Neri publicarà el març del 2016 la novel·la 'Tru & Nelle', que narra la relació d'amistat que tenien Truman Capote i Harper Lee durant la seva infància, segons informa en un article 'The New York Times'. Els dos escriptors es van conèixer en un petit poble d'Alabama quan la família de Capote es va traslladar a viure al costat de la de Lee.

Tot i que Lee anava descalça i era despreocupada a l'hora de vestir, al contrari que Capote, es van fer amics de seguida perquè que compartien la passió per les novel·les de detectius i l'admiració per Sherlock Holmes. Passaven tardes senceres llegint en una casa de fusta dalt d'un arbre i, per entretenir-se, van començar a escriure les seves pròpies històries amb la màquina d'escriure del pare d'un d'ells.

La seva relació va continuar en els següents anys. Lee es va basar en la seva amistat per retratar la relació dels personatges de Scout i Dill en el llibre 'Matar a un ruiseñor', i Capote es va inspirar en Lee per al personatge Idabel Thompkins de la seva primera novel·la, 'Altres veus, altres àmbits'. I tots dos van treballar junts en la investigació del llibre 'A sangre fría', de Capote. Tot i així, els dos escriptors van tenir conflictes per rivalitat i van estar distanciats durant un temps.

Neri va tenir la idea d'escriure aquesta novel·la mentre mirava 'Capote', un film biogràfic protagonitzat per Philip Seymour-Hoffman, que li va fer recordar el passat que van compartir Capote i Lee, i es va preguntar per què ningú havia escrit sobre aquesta història. 'Tru & Nelle', que combina realitat i ficció, és el primer llibre que parla de manera detallada sobre el vincle d'infància de Capote i Lee, i està pensat per a nens entre 8 i 12 anys.

stats