Cultura 03/05/2022

Tres pel·lícules per commemorar el naixement de Pier Paolo Pasolini

Aquest dimarts al Teatre Catalina Valls, arranca el cicle dedicat al cineasta

ARA Balears
1 min
Pier Paolo Pasolini

PalmaAquest 2022 es compleixen cent anys del naixement del director de cinema italià Pier Paolo Pasolini. Per recordar-lo i retre-li un petit homenatge, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament i el Servei d’Activitats Culturals de la UIB han organitzat un cicle de cinema de tres pel·lícules de l'italià.

Les sessions es faran al Teatre Catalina Valls, sempre a les 19.30 h. La primera projecció serà aquest dimarts, 3 de maig; les altres dues, els dies 10 i 17 de maig.

  • Comizi d’amore (1964), dia 3 de maig Un film documental en què el director pregunta als italians què pensen de la sexualitat, l'amor i la moral. La projecció comptarà amb una presentació a càrrec del professor de Filosofia i col·laborador en la premsa forana, Montserrat Alcaraz.
  • Uccellacci e uccellini (1966), dia 10 de maig En aquesta pel·lícula, pare i fill emprenen un viatge al·legòric a través de la vida acompanyats d'un ocell que parla sobre filosofia, temes socials i política. Abans de començar la sessió, hi haurà una presentació a càrrec del doctor en Literatura Contemporània, professor de Literatura i crític literari, Josep Maria Nadal Suau.
  • Salò o le 120 giornate di Sodoma (1976), 17 de maig Aquesta pel·lícula és l'última obra de Passolini. És una adaptació lliure del llibre 'Los 120 días de Sodoma' (1785), del marquès de Sade. La presentació d'aquesta sessió anirà a càrrec del professor de Filologia i crític de cinema, Josep Carles Romaguera.
stats