Cultura 17/09/2018

El teatre Principal de Maó actualitza les seves instal·lacions amb un nou equip de so

La primera fase de les obres que permetran acollir espectacles amb format més gran finalitzarà el dia 30 i té un pressupost de 20.000 euros

Iván Martín
1 min
L'equip encarregat d'executar els treballs de millora tenen una setmana de marge abans de l'inici de la pròxima temporada.

MaóEl teatre Principal de Maó aprofita la setmana de vacances per dur a terme diferents actuacions de millora, abans de l'inici de la temporada 2018-19, el pròxim 5 d'octubre. Durant aquests dies, es realitzaran tasques de modernització i conservació de la instal·lació cultural, i se'n canviarà el sistema de so, que a causa de l'antiguitat del teatre i de l'increment d'espectacles amb necessitat de sonorització han convertit la renovació en urgent. El projecte s'executarà en diferents fases temporals que conclouran a inicis de l'any que ve.

El nou equip disposarà d'una pressió sonora molt adequada per als grans concerts i el seu disseny permetrà una dispersió acústica d'alta qualitat. Per encetar la primera fase d'adequació i reforç estructural i instal·lació de motors, s'ha muntat una bastida direccional a la boca de l'escenari amb una base de 8 metres d'ample per 11 d'alt. La primera fase finalitzarà dia 30 i té un pressupost de 20.000 euros. Aprofitant la bastida, un equip de tres professionals netegen, restauren i consoliden l'escut de la ciutat de Maó que se situa a la boca de l'escenari.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Maó, Hèctor Pons, destaca "les inversions que hem fet al teatre Principal, en consonància amb les inversions de manteniment del patrimoni de la ciutat, i que tenen com a objectiu posar en valor i mantenir els principals espais culturals del municipi com un atractiu turístic de qualitat".

Per la seva banda, la gerent del teatre Principal, Àngela Vallés, ha assegurat que "el nou equipament modernitza les instal·lacions, obre les portes a la contractació de formats més grans i suposa un important estalvi econòmic, ja que s'evitarà pagar reforços externs".

stats