Cultura 26/05/2020

La Simfònica és la primera orquestra de l'Estat a reprendre l’activitat, amb 59 concerts a les quatre illes

Seran audicions de música de cambra, amb un màxim de 20 músics a l'escenari, que respectaran la distància de dos metres entre ells

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'un concert dels 'Estius Simfònics'

PalmaL’Orquestra Simfònica Illes Balears reprèn la seva activitat amb un cicle de 59 concerts, que es faran entre final de maig i setembre a les quatre illes. Sota el lema '#SonemPerTu', la Simfònica torna als escenaris de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera amb concerts de petit format amb grups de corda, vent i percussió i un repertori variat, que inclou des de música barroca fins a estils contemporanis, amb obres heterogènies i per a tots els públics.

La Simfònica és la primera orquestra d'Espanya que reprèn l'activitat i comença amb concerts a l’església de Sant Miquel, a Campanet; el Claustre de Sant Domingo, a Pollença, i la plaça d'Alexandre Ballester, a sa Pobla, divendres 29, dissabte 30 i diumenge 31 de maig, respectivament.

Els músics interpretaran obres de W.A. Mozart, A. Vivaldi, J. Brahms, A. Piazzolla i Paquito d’Rivera, entre d’altres. L’aforament, seguint les instruccions sanitàries, serà de 100 persones a sa Pobla i Pollença i de 50 a Campanet. Els concerts seran gratuïts a excepció del de sa Pobla, que tindrà un cost de tres euros. La recaptació d'aquest concert es destinarà a l’associació Pa i Mel.

Protocol

Les actuacions es faran seguint els protocols preparats per a la tornada de la Simfònica després del confinament. Aquests estableixen que, en aquesta primera etapa, que s'allargarà fins a final de juny, els concerts seran interinsulars i centrats en la música de cambra. Així, a l'escenari hi haurà un màxim de 20 músics en escena, en espais a l'aire lliure, tenint en compte la distància de seguretat entre ells.

Tots els concerts no superaran els 80 minuts de durada i seran sense descans per minimitzar aglomeracions a les pauses. A més, durant les fases 2 i 3, i un cop superades aquestes etapes, no es faran més dos concerts setmanals amb formació orquestral completa. Així mateix, la Fundació "sempre adaptarà la seva programació als canvis que per raons sanitàries de força major s'estableixin per part de les autoritats competents", assenyala el protocol.

Pel que fa als espais, les entrades als espais estaran senyalitzades a distància i l'organització proveirà de gel hidroalcohòlic els assistents. L'ús de mascareta i guants serà obligatori. A la taquilla se seguiran els protocols de distància establerts per senyals identificables a terra. No es permetrà l'accés del públic general a la zona d'escenari per evitar contactes i aglomeracions. A més, es limitaran les publicacions lliurades als concerts, com programes de mà o publicitat en general, per reduir el contacte.

stats