Cultura 30/10/2019

El segell italià de Planeta publicarà 'La cosina gran' de Laura Gost

L'autora va signar el contracte el dimarts amb DeA Planeta Libri, i la traducció sortirà a la llum entre el 2020 i el 2021

Elena Navarro
2 min
Laura Gost

PalmaDeA Planeta Libri, el segell italià del grup Planeta, publicarà primera novel·la de Laura Gost, 'La cosina gran'. Ahir dimarts l'autora va signar el contracte amb el segell i, tot i que no hi ha una data concreta de publicació, l'obra veurà la llum entre el 2020 i 2021. "Tot va començar a la Fira del Llibre de Frankfurt, on la meva agència literària va rebre un parell d'ofertes d'editorials italianes que havien sentit parlar de la novel·la i, finalment, la que em va convèncier més va ser aquesta", explica Gost.

'La cosina gran' no atura d'acumular bones notícies. Fa poc més d'un mes l'autora –guanyadora d'un Goya per 'Woody & Woody'– va signar amb Planeta per publicar la seva primera novel·la en castellà. A més, Gost també va tancar el contracte amb la mateixa editorial per publicar la que serà la seva segona novel·la, que sortirà amb Empúries (segell català de Planeta) en català, i a la col·lecció Temas de Hoy, en castellà. A més, la novel·la va ser el llibre en català més venut aquest Sant Jordi i a la Fira del Llibre de Mallorca.

"Em fa moltíssima il·lusió, perquè és sempre és una oportunitat per arribar a més lectors", confessa Gost, qui assegura que, amb tot, el català és la llengua en què vol continuar escrivint. "Tot el que impliqui que, partint del català, el llibre continuï creixent, és molt enriquidor", afegeix, tot assegurant que "està superant molt les meves expectatives".

Com que 'La cosina gran' no està clarament contextualitzat, "el fet que arribi a Itàlia em pareix interessant perquè perfectament un lector d'allà es podria imaginar el poblet de costa on viu la protagonista. Hi ha aquest punt de germanor", precisa. "A més, és un idioma que m'agrada molt", conclou Gost.

stats