Cultura 12/10/2020

Rossy de Palma inaugura la V edició del Festival de Cinema Italoespanyol de Palma

L'actriu mallorquina ha rebut un homenatge per la seva carrera vinculada al cinema italià des dels anys 90

Ara Balears
1 min
Foto Rossy de Palma i Gabriella Carlucci.

PalmaL'actriu mallorquina Rossy de Palma ha estat l'encarregada d'inaugurar la cinquena edició del Festival de Cinema Italoespanyol de Palma. Aquest dilluns horabaixa la directora del festival, la italiana Gabriella Carlucci, ha rebut l'actriu mallorquina al CaixaFòrum, la seu del festival d'aquesta edició, on s'ha projectat una de les darreres coproduccions entre els dos països, protagonitzada per Rossy de Palma, El meu germà persegueix dinosaures.

Segons un comunicat, l'actriu ha reconegut que durant el rodatge d'aquesta pel·lícula s'ha divertit molt i ha assegurat que "no s'hauria pogut fer si no existissin les coproduccions entre els dos països". A més, ha valorat positivament que s'estiguin celebrant festivals com aquest "tot i les circumstàncies adverses que ens ha tocat viure a causa de la pandèmia" i ha remarcat la importància que té que els ciutadans continuïn gaudint de la cultura.

Carlucci ha destacat l'èxit que ha tingut aquesta pel·lícula a Itàlia, ha destacat que l'estreta relació que té l'actriu mallorquina amb el cinema italià es remunta a la dècada dels 90 i ha assegurat que durant aquests darrers anys és més forta que mai. "Estimam Rossy de Palma des de les seves primeres pel·lícules amb Almodóvar, i s'ha creat una relació que ha agafat força els darrers anys gràcies a obres com L'òpera dels tres penics, de B. Brecht", ha dit l'estrella de la televisió italiana.

Precisament, després de la projecció de la pel·lícula, Rossy de Palma ha rebut un homenatge per la seva carrera vinculada al cinema italià des dels anys 90. En aquesta edició es projectaran fins a nou pel·lícules, entre elles Waiting for the barbarians, que farà la seva estrena mundial.

stats