Música
Cultura 06/09/2023

Els Rolling Stones publiquen 'Angry', l'avançament del seu primer disc original en 18 anys

L'àlbum 'Hackney diamonds', que la banda ha presentat a Londres amb Jimmy Fallon, inclou col·laboracions de Lady Gaga i Stevie Wonder

2 min
Keith Richards, Ronnie Wood i Mick Jagger, els Rolling Stones de 2023

BarcelonaEl 1964, per presentar el seu primer disc a la premsa, els Rolling Stones es van reunir en un pub amb un periodista de la revista Melody Maker i un altre de NNE, els van convidar a una pinta i els van lliurar l'àlbum (The Rolling Stones). Els periodistes es van acabar la beguda i van marxar amb el disc. Quasi sis dècades després, les presentacions dels discos dels Stones han canviat una mica: la del seu nou disc, Hackney Diamonds, s'ha fet aquest dimecres a Londres, al teatre Hackney Empire, ple a vessar de periodistes d'arreu del món, i ha tingut com a amfitrió el presentador i còmic Jimmy Fallon. I quan ha acabat l'acte, la banda ha estrenat el videoclip del primer senzill del disc, Angry, que protagonitza l'actriu de moda Sydney Sweenie, una de les protagonistes de les sèries Euphoria iWhite Lotus. El clip mostra Sweenie pujada a un cotxe que travessa una ciutat mentre balla la cançó i els Stones de diverses èpoques apareixen a les tanques publicitàries dels voltants.

Videoclip d''Angry', dels Rolling Stones

Hackney Diamonds, que es publicarà el 20 d'octubre, serà el primer àlbum amb cançons originals que publiquen els Rolling Stones en 18 anys. "En realitat hem gravat el disc molt de pressa, l'últim Nadal", ha explicat el cantant Mick Jagger (80 anys) davant la cara de sorpresa de Fallon, que ha recordat les quasi dues dècades que han passat des d'A bigger bang (2005). "És que som molt mandrosos", ha respost Keith Richards (79 anys) sense perdre el somriure murri. "Ens vam dir que havíem de fer un disc que ens agradés molt: si no fos així, no l'hauríem publicat", ha subratllat Jagger.

Vida sense Charlie Watts

El nou disc dels Stones serà el primer que la banda publica després de la mort del seu bateria original, Charlie Watts. "Tot és diferent sense ell, el trobem molt a faltar", ha dit Richards. El lloc de Watts al grup l'ocupa el bateria Steve Jordan, que segons ha explicat Richards va ser una recomanació del mateix Watts: "El Charlie va dir que, si algun cop li passava res, truquéssim a l'Steve, així que és com si tinguéssim la seva benedicció". Així i tot, la bateria de Watts sona en un parell de temes del disc que es van gravar el 2019, abans de la seva mort; i en un fins i tot hi toca el baixista original de la banda, Bill Wyman.

Hackney Diamonds constarà de dotze temes que inclouen col·laboracions sonades com la de Lady Gaga i Stevie Wonder, que segons ha revelat el guitarrista Ronnie Wood (76 anys) intervenen al tema Sweet sounds of heaven. Els rumors també parlaven d'una col·laboració de Paul McCartney, però la banda no l'ha confirmat. La presentació s'ha desenvolupat en un clima distès i fins i tot han improvisat una versió a cappella del tema del 1965 Off the hook. Fallon ha fet una imitació de Jagger i quan el cantant ha protestat entre rialles ("Jo no parlo així!") el presentador ha reblat: "Esclar, imitava el Ronnie".

La llista de cançons del disc és aquesta:

1. Angry

2. Get close

3. Depending on you

4. Bite my head off

5. Whole wide world

6. Dreamy skies

7. Mess it up

8. Live by the sword

9. Driving me too hard

10. Tell me straight

11. Sweet sounds of heaven

12. Rolling Stone blues

stats