Llegenda de la música
Cultura 31/01/2023

Es revela quin familiar de Michael Jackson donarà vida al Rei del Pop en el seu 'biopic'

La família Jackson cofinança la pel·lícula 'Michael', que explora els grans èxits personals del cèlebre cantant

2 min
Michael Jackson va morir a l'estiu del 2009

BarcelonaJaafar Jackson, nebot de Michael Jackson, protagonitzarà un biopic sobre el Rei del Pop titulat Michael en què treballa actualment Lionsgate, ha anunciat l'estudi cinematogràfic en un comunicat. "Vaig conèixer Jaafar fa més de dos anys i em vaig quedar impressionat per la manera com representa l'esperit i la personalitat del Michael", explica el coproductor d'aquesta cinta biogràfica, Graham King, que ha desenvolupat la mateixa funció al film Bohemian Rhapsody, dedicat a Freddie Mercury.

Jaafar Jackson és fill de Jermaine Jackson, quart fill del matrimoni Jackson i compositor, productor i membre de l'icònic grup The Jackson 5. "És meravellós veure'l continuar el llegat d'artistes i intèrprets dels Jackson", declara Katherine Jackson, mare de Michael Jackson, al mateix comunicat. El cineasta Antoine Faqua (The Equalizer 2), que recentment va exercir com a productor de la cinta Bullet Train, serà el director del biopic Michael, que s'espera que es comenci a rodar aquest 2023.

Faqua coincideix amb la visió de King i afegeix que Jaafar té una "habilitat natural" per emular Michael Jackson i una "química enorme amb la càmera". Amb King, el film que retratarà el llegat del cantant Jackson serà coproduït per John Branca i John McClain. John Logan, que va escriure Gladiator, s'encarregarà del guió. Michael aprofundirà en el llegat de la superestrella, mort el 2009 als 50 anys per l'abús recurrent dels sedants, a través d'algunes de les seves creacions més emblemàtiques.

Amb 13 premis Grammy i més de 750 milions de discos venuts en vida, l'artífex de Thriller segueix sent una de les màximes figures de la música pop de tota la història. Tot i això, el fantasma de les acusacions d'abusos contra menors ha planat sobre la icona des de dècades abans de morir. El 2005 va ser considerat no culpable d'abusar sexualment d'un menor de 13 anys. El mateix delicte pel qual va ser investigat més de deu anys abans, el 1993, en un cas que es va resoldre amb un pacte extrajudicial.

Altres presumptes víctimes van explicar les seves versions a la docusèrie Leaving Neverland (2019). La pel·lícula s'està rodant amb la col·laboració financera de la família de Michael Jackson, cosa que, segons la premsa especialitzada, pot influir en la manera com Michael representi les acusacions d'abusos sexuals a menors. El biopic sobre Michael Jackson començarà a rodar-se el mateix any en què la pel·lícula biogràfica sobre Elvis –dirigida per Baz Luhrmann– ha aconseguit vuit nominacions per als Oscars, incloses les de millor pel·lícula i millor actor pel paper del nord-americà Austin Butler fent de Rei del Rock.

Jaafar Jackson canta 'Got me singing'
stats