Cultura 29/01/2021

Les produccions locals, protagonistes del nou semestre del teatre Principal de Palma

A la programació també hi ha Carmelo Gómez amb 'A vueltas con Lorca' i els músics Joan Miquel Oliver, Pau Vallvé i LaLa Brooks, entre d'altres

3 min
L'actriu Marga López protagonitza l'obra 'Anar a Saturn i tornar'

El monòleg Anar a Saturn i tornar, escrit per Marta Barceló i protagonitzat per Marga López, obre la programació del segon semestre de la temporada del teatre Principal de Palma, que fins al juliol del 2021 oferirà tot tipus de registres escènics, des de l’òpera fins a la glosa popular. Davant les restriccions i la complicada situació sociosanitària provocada pel covid-19, el Principal ha decidit ajornar les funcions de l’òpera L’elisir d’amore, prevista per a la primera setmana de març. Encara no se n'han pogut confirmar les noves dates. A més, s’ha prioritzat programar a la sala Gran, en lloc de la sala Petita. Totes les funcions de febrer i març seran a les 19 h, excepte les dels diumenges que es mantenen a les 18 h, una manera de poder combinar l'activitat cultural i respectar el toc de queda de les 22 h. 

Segons ha comunicat l'equip del teatre, en aquesta programació s'han considerat les difícils circumstàncies que travessa el sector escènic. Per això, dels 54 espectacles programats, 34 són de Balears i els altres 20 són de fora. A més, també s'ha assenyalat, des del Principal de Palma, que s’ha tingut "especial cura a equilibrar la paritat entre homes i dones" entre els professionals que hi actuaran. Així, en aquesta programació hi participen 14 directores teatrals i 10 directors; 6 autores i 9 autors, i 37 actrius i 29 actors.

A més d’Anar a Saturn i tornar, aquest febrer també hi haurà el concert de jazz de Highlands Project (dia 9); l’obra teatral Encara hi ha algú al bosc, amb Ariadna Gil (dia 12); l’espectacle familiar Atxiiim!!! (els dies 13 i 14); el taller de composició Encontres (dia 16); Excalibur i altres històries d’animals morts, de la companyia Hermanas Picohueso (19, 20 i 21), i l’espectacle líric Ànima d’elisir, de Mallorcòpera (27 i 28).

'(A)les', de la companyia La fada despistada, és una de les funcions que es faran de teatre familiar

La programació de març començarà amb dia 2 amb la Mostra de Cinema de Muntanya; el concert de Petit (dia 9); el concert Climàtic 3.0, de Miquel Àngel Aguiló (dia 13); (A)les, de la companyia de teatre familiar La Fada Despistada (dia14); el concert d'homenatge a Carles Guinovart (dia 16); el concert de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears Contes i fantasies II (dia 18); l’obra teatral Guaret, de Pedro Mas (19, 20 i 21); l’obra Kelly, de Rafel Gallego, dirigida per Sergi Belbel (26, 27 i 28), i l’espectacle de circ Aürt (30 i 31).

L’abril començarà amb el Requiem, de Mozart, amb l’Orquestra de Cambra de Mallorca (3 i 4); el concert d’Anna Ferrer (dia 6); el muntatge Tirant, basat en l’obra de Joanot Martorell (dia 10); l’obra teatral Coloma, de Marina Collado (10 i 11); Nua, d’Ann Perello (16, 17 i 18); el familiar Una flor no fa estiu (dia 18); Cabaret Weill, amb l’Òpera dels Tres Rals de Kurt Weill, per Simfovents (dies 22 i 23); Conservando memòria (23 i 24); el concert de Joan Miquel Oliver per celebrar els 15 anys del disc Surfistes en càmera lenta (dia 25); l’espectacle de cultura popular No sé com gloses (dia 29) i la producció de circ Estat d’emergència (dia 30).

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears també forma part d'aquesta programació

El maig s’encetarà amb Carmelo Gómez i el seu espectacle A vueltas con Lorca (dia 1); continuarà amb el concert del guitarrista Jaume Tugores (dia 4); la coreografia Trama (dia 6); l’espectacle líric multidisciplinari Verding, de Diabolus in Música (8 i 9); l’espectacle de dansa Unexploded Bomb, d’Elena Lalucat (14, 15 i 16); el teatre familiar de Sabates noves (29 i 30) i l’òpera Il trovatore, de Verdi, (26, 29 i 30).

L’obra de teatre Siau benvingut, d’Alexandre Ballester, obrirà el juny (dia 1); continuarà amb el concert de Pau Vallvé (dia 8); Paradís, de Sergio Baos (11, 12 i 13); Baalconing, de la companyia de dansa Baal (17, 18 i 19); Història d’un senglar (dia 26). La llegendària cantant de soul LaLa Brooks aterrarà al Principal de Palma dia 1 de juliol, i el concert de Rock & Press, deu anys després de la darrera actuació, tancarà el semestre dia 3 de juliol.

stats