LITERATURA
Cultura 25/01/2018

Tot preparat per viure un 'Febrer Negre'

El cicle de novel·la policíaca ha estat presentat aquest dijous a la llibreria Embat de Palma

Margalida Mateu
1 min
Presentació del festival de novel·la negre, 'Febrer Negre' 2018.

PalmaPalma viurà un Febrer negre. El festival dedicat a la novel·la negra i policíaca ha presentat aquest dijous la novena edició. La iniciativa sorgeix de l'empenta de Francesc Sanchís i Glòria Forteza-Rei, d'Embat i Born de Llibres, i cada any té més participació i convidats.

En l'edició d'enguany hi ha convidats des d'autors com Javier Castillo, Joan Pons i Damià Borràs; el mosso d'esquadra i escriptor Rafa Melero; el jutge d'instrucció en excedència i polític Juan Pedro Yllanes; l'inspector de policia Juan García-Consuegra; l'il·lustrador de còmic de gènere negre Tomeu Seguí, i l'escriptora i comissària de l'Any Pedrolo, Carlota Vicens. També hi participarà un clàssic ja del cicle, l'escriptor Sebastià Bennasar.

Així mateix, Febrer negre organitzarà dues conferències, tres taules rodones, cinc presentacions de llibres, dues pel·lícules, dues trobades d'escriptors amb alumnes de l'IES Ses Estacions, una ruta criminal pels carrers de Palma i una llengua convidada, la francesa. Es durà a terme a Palma entre els dies 6 i 24 de febrer.

Segons el comissari del cicle, Francesc Sanchís, "l'objectiu final de les jornades és el foment de la lectura a partir d'una novel·la de gènere negre, una lectura popular que pot arribar a diferents tipus de públic".

Una de les novetats del Febre negre 2018 és l'aproximació al mitjà televisiu; d'aquesta manera, s'ha organitzat una conferència amb els guionistes de la sèrie de ficció policíaca 'Treufoc'. IB3 n'estrenarà la segona temporada al febrer, coincidint amb el cicle.

Febrer negre té el suport de l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, l'Illenc, IB3, la UIB, Hipercentro i DO Pla i Llevant.

Programa Febrer negre 2018
stats