Cultura 26/03/2024

Premis Castellitx 2024: aquests són els guardonats

L'acte d'entrega tindrà lloc dilluns dia 1 a les 19 h, en el marc de la Nit Algaidina de la Cultura, al casal Pere Capellà

ARA Balears
2 min
Cartell de l'edició d'enguany dels premis.

PalmaL'Ajuntament d'Algaida ha presentat aquest dimarts els guardonats dels premis Castellitx 2024. En una nota de premsa, el Consistori ha destacat que els guardons tenen per objectiu promoure i divulgar la creació en els àmbits literari, musical, fotogràfic, d'arts plàstiques i audiovisual, així com incentivar els treballs d'investigació sobre el municipi. En aquesta edició s'hi han presentat un total de 595 obres.

La cerimònia de lliurament tindrà lloc dia 1 d'abril, a les 19 h, en el marc de la festa literària Nit Algaidina de la Cultura, al casal Pere Capellà. Tots els premis estan dotats amb 600 euros i una rosa d'Or de la Pau. Les modalitats i els guanyadors són:

Àmbit literari

  • 48è premi de Poesia, que ha guanyat el treball Gramàtica fútil de Teresa Tort Videllet, de Sant Pere de Ribes (Barcelona).
  • 48è premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta, atorgat a Papallones blanques, de Joan Biscarri Gassió, de Balaguer, Lleida.
  • 46è premi Llorenç 'Móra' de Poesia Popular (glosat), que ha rebut l'obra Aquest món, de Maria Isabel Servera Matamalas, de Manacor (Mallorca).
  • 12è premi Juvenil de Narració Curta per a Joves de 14 a 17 anys, atorgat a Un xiulet per a l’eternitat de Juna Riera Ravés, de Girona.
  • 5è premi de Guió de Curtmetratges en Català, concedit a Tres mans, de Cristian Sitjas Martínez, de Barcelona. 

Àmbit de fotografia

  • 23è premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia. Aquest guardó ha estat entregat a la sèrie en format tríptic Donde habita el olvido, de José López Giménez, de Sax, Alacant.

Àmbit d'arts plàstiques

  • 16è premi de Pintura, atorgat a Edat daurada de l'artista Gonzalo Romero Navarro, de Marines, València. En aquesta categoria, el jurat ha fet menció especial de l'obra Pagesia.

Àmbit musical

  • El 10è premi Musical: Composicions per a Conjunt Coral, concedit a l'obra Paisatge de César Roda Gutiérrez, de Palmanyola (Mallorca).

Àmbit audiovisual

  • 4t premi de Curtmetratges de Ficció en Català. El guanyador ha estat Pol Diggler, de Barcelona, amb el film Sincopat.
  • 2n premi de Curtmetratges de Ficció en Català per a Joves de 14 a 17 anys. El guanyador ha estat Quimera, de la directora Alba Bestard, de Bunyola (Mallorca).
  • 1r premi de Pòdcasts en Català, atorgat a Campeón! Capítol primer: Coda, de Joan Antoni Cabot Nadal, de Palma (Mallorca).

Aquest darrer premi ha estat una de les novetats de l'edició d'enguany, així com la participació de Titoieta Ràdio en la organització i gestió de l'àmbit audiovisual. Des de l'organització han destacat que enguany també s'ha incrementat la dotació de cada un dels premis en metàl·lic en 100 euros. Així mateix, s'ha posat en funcionament una nova plataforma dels premis, accessible a través de la pàgina web, que permetrà fer les inscripcions a totes les modalitats d'una manera centralitzada.

Pel que fa a l'acte de lliurament dels premis, també s'hi farà el reconeixement a Gabriel Janer Manila per la commemoració del 50è aniversari com a jurat dels premis Castellitx, i es projectaran els curtmetratges guardonats: Sincopat, del director Pol Diggler (Rosa d’Or de Curtmetratges de Ficció en Català) i Quimera, de la directora Alba Bestard López (Rosa d’Or de Curtmetratges de Ficció en Català per a joves de 14 a 17 anys). Abans de l'acte s'inaugurarà l'exposició de les obres presentades als premis Castellitx. Pel que fa a les obres guardonades, es publicaran a la Col·lecció Binària, que forma part de les edicions digitals de l'Ajuntament d'Algaida, i s'hi podrà accedir des de la pàgina oficial del Consistori.

stats