Mecenatge
Cultura 18/10/2023

Premi Impulsa Cultura per al projecte Legiland, per "millorar la competència lectora en infants i joves"

La Nit de l'Empresa i la Cultura també ha servit per recordar la memòria de l'empresari Xavier Gramona

2 min
Jesús Hernán, de Legiland, recollint el premi Impulsa Cultura 2023 al Teatre Romea de Barcelona.

BarcelonaLegiland, una plataforma digital lúdica per “millorar la competència lectora en infants i joves”, ha rebut aquest dijous al Teatre Romea de Barcelona el Premi Impulsa Cultura que atorga la Fundació Catalunya Cultura i que està dotat amb 10.000 euros. “Desperta l’interès per la lectura entre els joves a través d’una plataforma digital, una eina innovadora que aprofita els principis del joc i la interactivitat per atraure i involucrar els nens i joves en el món de les lletres”, ha consignat el jurat format per Enric Crous (president d’honor de la Fundació Catalunya Cultura), Ainhoa Grandes (presidenta de la Fundació Macba), Albert Guijarro (director de la sala Apolo i codirector del festival Primavera Sound), Miquel Martí (conseller delegat de Tech Barcelona) i Marushka Vidovic (fundadora de Muntem un Festival, el projecte guanyador del premi Impulsa Cultura 2022).

El jurat també ha valorat que Legiland contribueixi a “millorar les habilitats de comprensió lectora i fomenti la curiositat intel·lectual, el pensament crític i la capacitat de comunicació, preparant els infants i els joves per ser ciutadans informats i líders del futur”. “Som lectors per vocació i fem lectors per convicció”, ha dit Jesús Hernán, director de Legiland, al recollir el premi. El jurat ha fet una menció especial a Festivals de les Terres de l’Ebre, la marca que aglutina una quinzena de propostes culturals de les quatre comarques ebrenques.

Legiland era una de les deu propostes finalistes del Premi Impulsa Cultura, una iniciativa de mecenatge que vol bastir ponts entre el món empresarial i el cultural; d’una banda, dotant els projectes culturals d’eines i recursos per fer-los sostenibles i, de l’altra, intentant atraure l’interès de les empreses pel sector cultural. El lliurament del premi ha sigut el punt culminant de la Nit de l’Empresa i la Cultura, en què la directora de la Fundació Catalunya Cultura, Maite Esteve, ha homenatjat Xavier Gramona, membre de l’executiva del patronat de la fundació mort el 4 d’agost. “Era el nostre àngel de la guarda”, ha dit Esteve.

Premi Empresa Cultura 2023 per a DKV.

Durant l’acte, presentat per l'enginyer i comunicador Borja Nicolau, també s’ha concedit el premi Empresa Cultura a DKV per “tenir una visió pionera en el seu sector abraçant la cultura com una força transformadora”. A més, i per primera vegada, s’han atorgat dos guardons més: el premi The New Barcelona Post al projecte de marxandatge digital Guzzo, i el de Barcelona Global al 48 h Open House.

La Nit de l’Empresa i la Cultura ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Anna Erra, i de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que ha avançat que el Govern està "treballant en una proposta" per tirar endavant una llei catalana de mecenatge, que és una de les reclamacions de la Fundació Catalunya Cultura.

stats