Cultura 27/09/2021

El Premi Born de teatre sortirà entre un total de 495 obres, 76 menys que l'any passat

El 88% de les obres estan escrites en castellà

Iván Martín
1 min
Josep Maria Miró va guanyar l'any passat el Premi Born de teatre.

CIUTADELLAUn total de 495 obres originals, 76 menys que l'any passat, s'han presentat al XLVI Premi Born de teatre, segons ha anunciat el Cercle Artístic, l'entitat organitzadora d'un dels certàmens més rellevants a l'estat espanyol.

Dels textos presentats, 306 són d'origen espanyol i 189 són estrangers. Dels espanyols, 68 procedeixen de Catalunya; 99, de Madrid; 28, de València; 26, d'Andalusia; 15, de les Balears, i la resta de diferents comunitats autònomes. En canvi, de les estrangeres, un total de 81 obres originals procedeixen de l'Argentina. A més, segons l'organització, s'ha detectat un increment de l'ús del castellà, que arriba al 88% dels originals, mentre que el 12% restant és català.

El Premi Born de teatre està dotat amb 14.000 euros per a l'obra guanyadora i l'edició a les quatre llengües oficials de l'estat espanyol: castellà, basc, gallec i català. El veredicte final es donarà a conèixer el pròxim 23 d'octubre.

Per altra banda, la companyia Los Vikingos farà un assaig obert al públic el pròxim 20 d'octubre del seu projecte Prezzo Equo. En paral·lel a la selecció final de les obres del premi, tindran lloc les VII Residències de Creació Teatral, del 8 al 20 d'octubre, a l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella.

stats