Cultura 17/08/2021

La pimera edició del Premi Barbara H. Weil ja té les seves 12 finalistes

La galeria Studio Weil del Port d'Andratx convoca el primer guardó de l'espai, que ofereix una residència a Nova York a la guanyadora

ARA Balears
2 min
Una de les obres finalistes.

PalmaEl nou Premi Barbara H. Weil per a dones artistes de les Illes Balears, que atorga Weil Art Exchange, té com a objectiu visibilitzar artistes femenines emergents, reivindicant les noves propostes de dones creadores amb la finalitat de divulgar, promoure i fomentar la qualitat artística contemporània a les Illes Balears. A aquesta primera edició del premi s'hi han presentat més d'un centenar de propostes artístiques. Carolina Amigó, Carmen Arbós, Mercedes Balle, Cati Bauzá, Arantxa Boyero, Gracia de Juan, Mar Guerrero, Marina Planas, Marijo Ribas, Alicia Santamaría, Mariana Sarraute i Alba Suau són les 12 finalistes de l'edició.

L'equip d'Studio Weil, espai d'art situat al Port d'Andratx, destaca la "qualitat artística i transformadora" de les propostes d'aquestes 12 dones. Des de dissabte, 14 d'agost, es poden veure en una exposició que durarà fins dia primer de novembre al mateix Studio Weil. Elena Ruiz Sastre, directora del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE) és la comissària de la mostra. Els dies 16, 17, 19, 20, 23, 24, a les 20 h, Studio Weil organitzarà trobades (dues al dia) entre les artistes i el públic per poder presentar el seus treballs i explicar com fan feina.

La guanyadora del Premi Barbara H. Weil s'anunciarà divendres 27 d'agost en un acte a les 19.30 h a l'espai d'Andratx. S'espera que hi siguin totes les artistes finalistesCom a premi, la guanyadora rebrà una invitació per fer una estada artística de deu dies a Nova York, on es reunirà amb diversos galeristes per mostrar-los els seus projectes i visitarà estudis d'artistes de renom que resideixen a la ciutat.

L'edifici de l'espai Studio Weil, fet per l'arquitecte Daniel Libeskind.

Els comissaris Anastasia Aukeman i Enrique Juncosa; els artistes Jessica Weinstein, Hugo Bastidas, Amparo Sard i Rachel Libeskind; la galerista Gracie Mansion i la directora del MACE, Elena Ruiz, conformen el jurat d'aquest guardó.

L'espai

Fa poc temps que Studio Weil ha obert les seves portes al públic. Ho fa per promoure la visita de l'edifici però també l'obra de la seva ideòloga, l'artista americana Barbara Weil (Chicago, 1933 - Port d'Andratx, 2018) L'objectiu és dinamitzar l'espai i convertir-lo en un centre de difusió i creació cultural i artística. L'edifici de la galeria el va dissenyar l'arquitecte Daniel Libeskind.

stats