Disseny

Un petit tast del Louvre en un hotel al cor de Barcelona

Derby Hotels suma una col·lecció exclusiva de 27 gerros modernistes de cristall exposada a l'Hotel Bagués

2 min
Jordi Clos amb la seva col·lecció de jerros modernistes d'Émile Gallé a l'hotel Bagués

BarcelonaHabitualment el lloc on són els tresors és secret, amagats de tothom. Però aquesta setmana la bondat i l'estima pel patrimoni cultural han fet que l'Hotel Bagués hagi obert la porta a 27 tresors al centre neuràlgic de Barcelona. El que va ser l'antic taller-botiga de la joieria Bagués i que avui s'ha convertit en Hotel Bagués per homenatjar la seva figura i l'art modernista, ha estat l'allotjament escollit pel president de Derby Hotels Collection, Jordi Clos, per exposar de manera permanent la col·lecció de gerros de cristall modernista.

Gairebé la meitat de peces exposades a la primera planta de l'hotel, situat a la cruïlla entre la Rambla i l'església de Betlem, són d'Émile Gallé. "En l'art del vidre no hi ha ningú com ell en tot el món", sentencia Clos parlant dels seus 27 tresors. Arribar a tenir aquesta col·lecció no ha estat fàcil. Algunes de les peces de Gallé i altres artesans que estan exposades a l'Hotel Bagués són als museus internacionals de més renom, com el Louvre, el British Museum i el MNAC.

Si bé Clos ja disposava d'algunes peces d'Émile Gallé a la seva col·lecció privada, no va ser fins que va saber que se subhastava un conjunt sencer de gerros modernistes a Madrid que no va decidir completar-la. "No vaig tenir pietat", explica Clos amb un mig somriure. Tenia clar que volia quedar-se la totalitat de les peces subhastades per completar la col·lecció i exposar-la a l'Hotel Bagués perquè tothom en pogués gaudir. I així va ser. Els gerros van deixar d'estar tancats en una casa de família noble, de la qual els organitzadors de la subhasta no van voler fer públic el nom, per ser a l'abast de qualsevol vianant que tregui el nas a l'hotel.

L'altra joia

Però encara hi ha una última joia guardada a l'antic taller de Bagués. Una joia d'una altra mena: a la setena planta de l'edifici hi ha un oasi de tranquil·litat al centre neuràlgic de Barcelona. El terrat de l'establiment obrirà el 23 d'abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, per gaudir d'un dels dies més bonics de l'any amb unes vistes de 360º exclusives a la Rambla, el Barri Gòtic i l'església de Betlem del carrer del Carme.

stats