Cultura 11/06/2021

Pepet i Marieta canten a la Mallorca "del llaüt" a la seva nova cançó, 'Vive tu sueño'

Aquest divendres s'estrena el videoclip que la cançó, en el qual Tomeu Penya hi fa d'actor

2 min
Una de les imatges que surten al videoclip de la cançó 'Vive tu sueño' de Pepet i Marieta.

PalmaLa "Mallorca del llaüt", les "platges de posidònia", la platja de Muro. Aquesta és la part de Mallorca que es vol reivindicar en el videoclip de la nova cançó de Pepet i Marieta, Vive tu sueño, que s'estrena avui i ja es pot escoltar a totes les plataformes digitals. Amb la intenció de promoure i mostrar que hi ha una manera "de fer turisme autèntic i sostenible", el cantant del grup, Josep Bordes, explica que l'audiovisual també mostra el que és el seu "refugi". "Volia reivindicar la Mallorca que m'ha acollit, la del nord", concreta. El grup oferirà un concert el cap de setmana vinent, dia 19 de juny, a Son Amar, en el marc del festival Géiser; també hi actuarà La Pegatina.

La cançó, de fet, neix quan el cantant s'adona que, literalment, està vivint el seu somni. L'amor per la seva família el va dur fins a Mallorca, a sa Pobla. "La nostra filla va néixer a Barcelona, però com que la meva parella és de sa Pobla, un dia vam decidir que era inviable criar una criatura en una ciutat. Vam decidir fer les maletes, i aquí som des de l'estiu del 2019".

D'alguna manera Mallorca es va convertir en un nou amor per Josep Bordes. Igualment, el canvi va suposar començar gairebé des de zero, també quant a les dinàmiques del grup. "Ara em toca agafar molts avions. També ha canviat el grup, molts membres són nous perquè ja no puc permetre'm anar a assajar a les Terres de l'Ebre. Ho faig a Barcelona i a la banda s'hi han apuntat músics nous, boníssims, joves, amb una energia increïble i amb moltes ganes d'explorar en el camp musical", diu el líder de Pepet i Marieta. En un moment donat, assegura, va dir-se a si mateix que no tenia sentit "esperar que passassin les coses"; el que s'ha de fer, considera, és "fer-les".

Per això, la cançó Vive tu sueño és aquesta reivindicació de "viure la vida que un vol", intentant que "les pors no ens impedeixin deixar de fer el que ens fa més il·lusió". És un tema en castellà: "M'ha sortit així, és estrany perquè la majoria de cançons les faig en català. Però mira, aquí la tenim", diu l'autor.

Xanguito i Tomeu Penya

"M'agrada fer bandera del lloc on visc. No soc mallorquí, però m'hi sent d'una manera molt significativa", assegura Josep Bordes. Per això, a més, considera que és important "fer xarxa, crear complicitats" entre la gent del sector. Així, en aquesta cançó hi ha participat Xanguito, "un grup que està fent molt bona feina i que és un dels més rellevants ara a Mallorca", apunta el cantant de Pepet i Marieta.

Un fotograma del videoclip, on hi surt Tomeu Penya.

Al videoclip, a més, hi surt Tomeu Penya fent d'actor: "Lament que en aquesta ocasió no hi hagi hagut participació vocal. Estàvem gravant en un taller de llaüts de fusta de Vilafranca de Bonany i vam anar a proposar-li. Va dir que sí, perquè és molt proper i engrescat", explica.

stats