Cultura 09/02/2021

"Hasta arriba de pastillas pa' aguantar": el rap denúncia de les Kellys

'Housekeeping!' és el videoclip en el qual reivindiquen la seva situació laboral, acompanyades per la cantant Mama Fiera

1 min
Un fotograma del videovlip de 'Housekeeping!', el rap de les Kellys

"Nos van a reventar", "hay que cambiar la reforma laboral", "me duelen hasta las pestañas" o "hasta arriba de pastillas pa' aguantar" són només alguns dels clams que canten les cambreres de pis per reivindicar la seva feina i denunciar l'explotació laboral que pateixen al tema Housekeeping!. La cançó s'ha publicat juntament amb un videoclip; en ambdós casos, les Kellys estan acompanyades per la rapera Mama Fiera.

Les imatges del videoclip, que acumula més de 2.000 visualitzacions, s'han enregistrat a l'hotel Amic Horizonte, als carrers de l'Arenal i també a Magaluf. De fet, en una escena del clip i en un vers de la cançó reclamen que Magaluf tingui el carrer de les Kellys. A la peça audiovisual també es veuen amb imatges del programa Zoom: La lluita de les Kellys, d'IB3 TV.

La producció de Housekeeping! ha estat possible gràcies a la participació de la Kellys Unión Balear, la directora artística i artista Laura Marte, el músic Toni Verd, el càmera Sergi Arcera, el muntador Enric Socias i el dramaturg Rafel Gallego, que ha fet de guionista.

"No les dan las horas, chicos, falta personal", "¿esto es trabajo o es tortura?", canta Mama Fiera. Entre les demandes de les Kellys hi ha la necessitat de disminuir la sobrecàrrega de feina, la jubilació anticipada i una millora considerable del circuit per a la detecció i el reconeixement de les malalties laborals. "Yo quiero trabajar para vivir, que no vivir para trabajar", conclouen.

El projecte s'ha fet amb la subvenció pel foment i suport a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i de prevenció i erradicació de les violències masclistes de l’any 2020 de l'Institut Balear de la Dona.

 

stats