Cultura 21/09/2013

Passió pels clàssics de la literatura juvenil

L'ARA i Edicions 62 impulsen una col·lecció exclusiva amb 33 obres imprescindibles

Ara
2 min

Barcelona.L'anècdota explica que Martí de Riquer demanava als alumnes quants havien llegit el Quixot . "No l'heu llegit? Doncs us felicito, perquè tindreu un plaer fantàstic quan ho feu!", exclamava el mestre, qui sap si amarat de malenconia. Aquest plaer és el mateix que podrà experimentar tothom, jove o no tan jove, que llegeixi per primer cop qualsevol dels 33 clàssics de la literatura juvenil que componen la col·lecció que es podrà aconseguir amb l'ARA a partir del dissabte 6 d'octubre.

Qui no voldria recuperar el primer impacte d'endinsar-se en El cor de les tenebres , de Joseph Conrad; la sorpresa de descobrir què s'amaga darrere el Mecanoscrit del segon origen , de Manuel de Pedrolo; l'estupefacció d'assabentar-se fins on és capaç d'arribar el protagonista d' El vigilant en el camp de sègol, de J.D. Salinger, o l'admiració davant la capacitat d'imaginar mons de Ray Bradbury, Arthur C. Clarke i H.G. Wells?

A casa i a l'escola

Clàssics de la Literatura Juvenil és una iniciativa del diari ARA i Edicions 62 amb la col·laboració de l'Obra Social de La Caixa. Inclou 33 llibres dissenyants especialment que es podran aconseguir amb el diari cada cap de setmana al quiosc o bé per subscripció. Tal com ja es va fer amb la Col·lecció Bernat Metge i amb la de poetes catalans, l'ARA té la voluntat de fer arribar els llibres a l'escoles. Si us hi subscriviu, a més de rebre totes les obres a casa, podreu triar quina escola o quin institut voleu que rebi una col·lecció sencera de regal. Tot i ser una iniciativa pensada per a les escoles, també es pot escollir qualsevol entitat cultural.

Cada llibre té un preu de 9,95 euros. Si ja sous subscriptors de l'ARA, tindreu un descompte d'un 30% en cada exemplar: de 9,95 a 6,90 euros. Si us subscriviu a la col·lecció sense ser subscriptors del diari, cada llibre surt per 7,95 euros.

Aquesta iniciativa és una nova mostra del compromís de l'ARA amb l'educació, i posa a l'abast dels joves una biblioteca amb una àmplia selecció d'obres indispensables de la literatura universal. És una col·lecció pensada per a alumnes de 12 a 17 anys, però de fet no hi ha cap edat determinada per llegir, per exemple, Aloma , de Mercè Rodoreda, o L'home que mirava passar els trens , de Georges Simenon. Per conèixer tot el que cal saber sobre la col·lecció no us perdeu el suplement especial de l'ARA del diumenge 29 de setembre.

stats