MÚSICA
Cultura 02/02/2018

Palma vol ser la seu del festival Various Voices i acollir 10.000 persones

En cas que la ciutat sortís vencedora, la trobada tindria lloc entre el 20 i el 24 d’abril de 2020 al Palau de Congressos de Palma, al Palma Arena i en alguns dels patis del centre històric

M. Mateu
2 min
Palma vol ser la seu del festival Various Voices i acollir 10.000 persones

PalmaPalma presentarà la seva candidatura com a ciutat per acollir el festival internacional de cors gais Various Voices. Aquesta iniciativa surt del Mallorca Gay Men’s Chorus i del seu director, Joan Laínez, i pretén que l’any 2020 més de 10.000 persones arribin a Palma per dur a terme el festival. En cas que la ciutat sortís vencedora, la trobada tindria lloc entre el 20 i el 24 d’abril de 2020 al Palau de Congressos de Palma, al Palma Arena i en alguns dels patis del centre històric. Palma competeix amb les ciutats de Bolonya, Brussel·les i Reykjavík.

Primer, a Munic

El Gay Men’s Chorus viatjarà a Munic enguany per defensar la candidatura de Palma i actuarà davant de 4.000 persones. El 14 de maig es coneixerà si Palma guanya aquesta candidatura. “Per nosaltres, anar a Munic és un esforç molt gran, però tenim la sort de tenir el suport de tots els partits polítics de l’Ajuntament, i això és importantíssim per a la visibilització del col·lectiu LGTBI”, va dir Joan Laínez durant la presentació ahir a l’Ajuntament de Palma. Laínez va afegir que Palma té “molts de punts per guanyar”.

“S’organitzaran activitats i excursions perquè prop de 10.000 persones puguin conèixer millor la nostra illa”, va explicar. Laínez, que també va destacar el fet que és la primera vegada que una ciutat de l’estat espanyol es presenta a aquest festival, va voler agrair que la Federació Hotelera “ha mostrat suport a la candidatura, igual que tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament”.

El batle, Antoni Noguera, per la seva banda, va posar en valor la tasca del Mallorca Gay Men’s Chorus. “Ha fet un exercici de responsabilitat social, d’igualtat, i tot això combinat amb la cultura. Aquesta ciutat ha de donar suport a aquesta combinació, perquè la visibilització del col·lectiu LGTBI a través de la cultura que ha fet no té preu”, va dir. “La ciutat vol acollir aquest festival perquè volem que Palma sigui una ciutat més lliure, més visible i més LGTBI”, va subratllar el batle.

Certamen

El certamen preveu una assistència d’uns 3.800 cantaires més acompanyants, un total d’unes 6.000 persones. El Various Voices és un festival de cors gais que segueix el camí obert en altres països per donar a conèixer la riquesa cultural de cada indret i per treballar cap a la normalització i la inclusió social del col·lectiu LGTBI.

L’objectiu de la iniciativa és promoure Ciutat com a eix cultural, social i integrador. El certamen, que està promogut per la federació coral Europea Legato Choirs, es realitza en una ciutat europea cada 4 anys. La federació engloba 128 corals de 21 països amb uns 4.500 cantaires. Dins la proposta de candidatura, es preveu que el concert més important tingui lloc al Palma Arena amb la Jove Orquestra de les Illes Balears, amb més de 300 coristes i amb l’estrena d’una obra escrita per Antoni Mairata.

stats