Cultura 27/08/2015

Spike Lee, Gena Rowlands i Debbie Reynolds rebran Oscars honorífics

L'Acadèmia homenatjarà l'activisme del director i les actrius aquest novembre en una cerimònia

Reuters
1 min
Gena Rowlands

Los AngelesEl director Spike Lee i les actrius Gena Rowlands i Debbie Reynolds rebran els premis Oscars d'honor per les seves trajectòries i pel seu exemple també fora de les pantalles, segons han anunciat els organitzadors dels premis de cinema més cobejats del món. Lee i Rowlands rebran el Premi d'Honor, mentre que a Reynolds se li donarà el Premi Humanitari Jean Hersholt de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències. No els rebran dins la gala, al febrer, sinó que els hi atorgaran en un acte el 14 de novembre en el qual hi assistiran els acadèmics.

Lee, de 58 anys, ha exercit de portaveu de la comunitat negra i ha batallat en contra de la marginació racial, i s'ha mogut dins el cinema independent, amb films com 'Haz lo que debas' i 'Malcolm X'. Ha rebut dues nominacions als Oscars, incloent la de millor documental per '4 little girls'. Rowlands, de 85 anys, té una carrera que abasta 40 anys i inclou títols com 'Una mujer bajo la influencia' i 'Gloria', totes dues dirigides pel seu marit John Cassavetes, a més d''El diari de Noa', i ha estat nominada a dos Oscars. I Reynolds, de 83 anys, que va aconseguir la fama protagonitzant 'Cantant sota la pluja' el 1952 i va estar nominada per 'Molly Brown, siempre a flote', ha estat activista per alertar dels problemes de la salut mental dins el col·lectiu Thalians, entre altres iniciatives caritatives.

Altres guanyadors dels premis honoraris són Steve Martin, Lauren Bacall i Robert Redford, i els humanitaris els ha guanyat Angelina Jolie, Elizabeth Taylor i Oprah Winfrey.

stats