Cinema
Cultura 09/07/2013

Orson Scott Card s'enfronta al boicot contra 'Ender's Game' promogut per la comunitat 'geek' gai

L'autor, opositor del matrimoni entre parelles del mateix sexe, diu que després del veredicte del tribunal suprem la seva opinió és "irrellevant"

Ara
1 min

BarcelonaOrson Scott Card és l'autor del clàssic de la ciència-ficció 'El joc d'Ender', una faula futurista ambientada en una acadèmia de futurs líders militars que hauran de guiar la humanitat en la seva guerra contra una raça alienígena. El llibre ha sigut objecte d'una adaptació a la pantalla que s'estrenarà a la tardor protagonitzada per Asa Butterfield i Harrison Ford que ha despertat molta expectació en els fans de la fantasia i la ciència-ficció, però també una virulenta polèmica abanderada per la pàgina web Geeks OUT! Aquesta comunitat 'online' de 'geeks' (persones interessades per la tecnologia i la informàtica) gais i lesbianes promou a través de les xarxes socials un boicot a la pel·lícula per la pública posició de l'autor del llibre en contra del matrimoni gai. "No importa fins a quin punt admireu els seus llibres, no poseu els vostres diners en les butxaques d'Orson Scott Card", afirma l'organització.

Segons informa 'Variety', Card ha intentat apaivagar el boicot afirmant que la seva oposició al matrimoni gai ha esdevingut "irrellevant" després de la sentència del Tribunal Suprem dels Estats Units que ratifica el dret dels diferents estats del país a legalitzar-lo. 'El joc d'Ender està ambientat més de 100 anys en el future i no té res a veure amb qüestions polítiques que no existien quan el llibre va ser escrit el 1984", afirma l'escriptor. "Ara serà interessant veure si els victoriosos defensors del matrimoni gai mostraran tolerància cap a aquells que estaven en desacord amb ells quan el tema estava en disputa", ha dit Card.

stats