ART
Cultura 19/09/2017

"Després de l'art contemporani, el públic és el gran protagonista de la Nit de l'Art 2017"

S'ha presentat la 21a edició de la festa de l'art palmesana, que es durà a terme aquest dissabte, 23 de setembre, a Palma

Margalida Mateu
2 min
Presentació de la vint-i-unena edició de la Nit de l'Art.

Palma"Després de l'art contemporani, el gran protagonista és el públic". Amb aquestes paraules s'ha presentat aquest dimarts a Palma, en roda de premsa, la 21a edició de la Nit de l'Art. Frederic Pinya, president d'Art Palma Contemporani, ha agraït a les institucions el suport que donen a la Nit de l'Art per tal que un any més la gran festa de l'art sigui possible.

D'entre els centenars d'exposicions que es podran veure per Palma aquest dissabte, 23 de setembre, entre el programa oficial i l''off' de l'art, Pinya ha volgut destacar les jornades professionals, que tindran ponents de referència internacional que des d'aquest dijous seran a Palma impartint conferències, així com els 15 comissaris de París, Madrid, Itàlia o Londres, entre d'altres que gràcies a la tasca de projecció exterior de l'IEB confluiran a la Nit de l'Art i les jornades professionals.

Entre el programa oficial, les 20 galeries que formen Art Palma Contemporani han preparat una programació especial a les seves galeries convidant artistes reconeguts en l'àmbit local i internacional. També ho faran les galeries que formen AIGAB, altres galeries i centres d'art contemporani.

A més a més, el Casal Solleric mostrarà 5 exposicions d'estrena, Es Baluard projectarà una videoinstal·lació de l'artista Juan López, la Fundació Pilar i Joan Miró serà gratuïta amb 'Miró Mai Vist', el Centre Cultural la Misericòrdia apostarà per 5 treballs expositius, també el Consell prepara 'Present Immediat' –una col·lectiva de guanyadors dels certàmens d'art de diversos municipis de Mallorca–, el teatre Principal mostra al carrer una exposició de fotografia i al CaixaForum hi ha la mostra de 'Ramon Casas. La modernitat anhelada'. A la Rambla es farà una intervenció artística 'in situ' als quiosquets de les flors i s'organitzaran concerts i instal·lacions a la plaça Major, la plaça del Mercat i la porta de Santa Catalina.

Entre les institucions que col·laboren en la Nit hi ha l'Agència Balear de Turisme (ATB), que hi aporta 15.000 euros; el Consell de Mallorca, amb una partida de 120.000 euros: 60.000 dedicats a projectes per a les galeries –per a l'edició d'enguany 4 galeries han rebut la subvenció amb 12.000 euros cadascuna– i 60.000 destinats a artistes; l'Ajuntament de Palma, que hi aporta la infraestructura i organitza activitats paral·leles al carrer i als centres expositius que depenen de Cort, i l'Institut d'Estudis Baleàrics, que destina al voltant de 13.000 euros a les despeses de desplaçament de quinze comissaris internacionals. Una quantitat que, sumada a la subvenció de 8.000 euros que rebrà la Nit de l'Art a través de la línia de fires i festivals i als dos concerts programats conjuntament amb FiraB! (500 €), arriba als 21.500 euros.

Coincidint amb la Fira B!

En el marc de la col·laboració entre la Nit de l'Art i Fira B!, aquest divendres, 22 de setembre, tindrà lloc la trobada Residències i Programes de Creació, organitzada per l'Institut Ramon Llull i que tindrà la participació d'artistes i professionals que debatran sobre residències i laboratoris de creació en una sessió en què cada convidat presentarà el seu projecte.

Dissabte, ja durant la Nit de l'Art, el CCC Pelaires acollirà dues actuacions d'El Día Eléctrico a les 19 h i Bearoid a les 20 h.

Programa de la Nit de l'Art 2017.
stats