Música

Niña Pastori, a Sitges: "Catalunya, t'estimo!"

L'artista de Cadis presenta al Festival Terramar el seu nou disc, 'Camino'

2 min
DSC04992 (1)

SitgesEl públic del Festival Jardins de Terramar de Sitges va rebre Niña Pastori dissabte a la nit vestit de festa. L'artista de Cadis, que va exhaurir les entrades, se'l va guanyar des del primer moment amb la inicial Somos marineros, un tema per alegrías compost per Chaboli, el seu marit i director musical, amb el qual va homenatjar dos referents: Rancapino i Juan Villar. I va continuar amb El cantante, un tema que va escriure un altre mestre, Rubén Blades. En aquesta gira Pastori presenta disc nou, Camino, del qual van sonar tot seguit Regoleta i l'empoderadora Yo nací para vencer. L'artista ho va donar tot, i les dues hores de concert van ser una festassa que va fer aixecar els assistents de la cadira ben aviat.

Niña Pastori es mou com peix a l'aigua en els sons cubans que van dominar el primer tram del concert. Pon que dale és un dels temes nous que s'han convertit en un èxit immediat. I encara més la cançó amb la qual homenatja Barcelona, Bon dia, que va ser rebuda amb una ovació. La tenia enregistrada feia temps, però fins ara no li havia trobat l'encaix en un disc. I la va rematar amb un "Catalunya, t'estimo!" que va fer esclatar la platea.

Niña Pastori durant el concert al Festival de Terramar 2023

Els concerts de Niña Pastori tenen el caliu i el ventall d'emocions d'una festa familiar. Les guitarres i el baix de Chaboli, Manuel Jesús Urbina i Jonatan Muñoz van ser protagonistes de la part central, en què van sonar alguns dels temes més coneguts de la cantant: La orilla de mi pelo, Cuando te beso, La habitación, Desde la azotea... Va prendre el relleu Luis Guerra al piano en la traca intimista del medley format per Cai i Cuando nadie me ve, dos hits escrits per Alejandro Sanz que van multiplicar la popularitat de Pastori, i Ya no quiero ser. Com és habitual, la nit va acabar per bulerías amb Puede ser, Quién te va a querer i Para qué. La gira de Niña Pastori continua aquest diumenge al Festival de Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols.

stats