Cultura 24/08/2021

Neix el festival musical Gira-Illa Fest

Anegats, Alanaire, Reïna i Suasi i els Electrodomèstics seran els noms de la primera edició, que es farà al parc de la Riera

2 min
Diversos integrats de les bandes que participaran al Gira Illa Fest amb la vicepresidenta del Consell Bel Busquets.

PalmaEl Gira-Illa Fest treu el cap dins el panorama de programació musical a Mallorca. Es tracta d'un nou projecte que impulsa el Consell de Mallorca en col·laboració amb l'Ajuntament de Palma. Els primers protagonistes d'aquest nou festival seran una combinació entre bandes novelles i consolidades. Anegats, Suasi i els Electrodomèstics com a bandes amb més trajectòria i Reïna i Alanaire com les més joves, tot i que han irromput molt fort dins l'escena mallorquina. Es farà al parc de la Riera dissabte dia 16 d'octubre.

"Organitzam aquest festival amb amor a la llengua, la cultura i la música feta en català a Mallorca", ha destacat la vicepresidenta del Consell, Bel Busquets, fent palesa la seva voluntat d'impulsar aquest tipus d'esdeveniments per encoratjar la cultura de Mallorca. Busquets també ha assenyalat que la disposició dels grups no s'ha fet a la babalà, sinó que la mescla entre grups novells i ja assentats és bona per mesclar públics i que es donin a conèixer més les diferents bandes i fer més unió entre elles. Busquets ho ha dit clar: "Ha de ser un aparador per a la música feta a Mallorca i en català, hem de visibilitzar els grups que en fan."

La consellera també ha destacat la importància de donar un impuls a la música en un moment tan complicat com el que es viu avui dia. Els músics han patit les conseqüències de la pandèmia, però també els tècnics i tots els professionals que fan possible que es puguin dur a terme esdeveniments culturals de tota mena. Busquets ha fet referència i ha recordat "l'exèrcit de professionals" que hi ha darrere totes les propostes i que no són la cara visible de l'espectacle.

Agraïments i record a Xavier Mercadé

Les bandes també han estat presents a l'acte i s'han mostrat agraïdes per un estímul com aquest. "S'enyoren iniciatives com aquesta", deien des d'Anegats, a més que tot el que sigui unir músics sempre és positiu per a l'escena. Pep Suasi, per la seva banda, ha volgut recordar Xavier Mercadé, gran fotògraf català que va fotografiar l'escena durant molts d'anys, que va consternar la indústria amb la seva mort, ahir dia 23 d'agost. A més, Suasi també ha volgut valorar el fet que s'ha de valorar la música "que fa país", feta aquí, deia, i que aquest tipus de projectes sempre són molt bona opció.

stats