Cultura 12/06/2019

El Museu de Menorca celebra aquest mes els 40 anys de la troballa del Toro de Torralba

Durant la jornada es mostraran els rituals que es feien al jaciment durant el període prehistòric

Iván Martín
1 min
La troballa del 'Toro de Torralba' és un dels símbols de la Menorca Talaiòtica.

MaóL'empresa Nurarq i el Museu de Menorca han organitzat per al pròxim solstici d'estiu, el 21 de juny, un seguit d'activitats per commemorar el 40è aniversari de la troballa del Toro de Torralba. Es tracta d'una de les peces més representatives de la cultura talaiòtica, així com una de les imatges associades a aquesta etapa prehistòrica de l'illa.

Durant la jornada es mostraran els rituals que es feien al jaciment durant el període prehistòric. A les 21 h, una arqueòloga explicarà els rituals que es creu que feien en aquests santuaris i s'utilitzaran per a la recreació de diferents rèpliques d'objectes. L'acte finalitzarà amb un brindis de vi especiat a l'estil romà. A més, també s'ha programat una segona fase d'activitats commemoratives per al pròxim 12 d'octubre al Museu de Menorca. Es convidarà els participants a participar en un ritual de taula i hi haurà una vitrina especial en la qual s'exposaran objectes originals trobats en el recinte.

El Toro de Torralba és una figura de bronze d'uns 15 centímetres de longitud. Es va trobar l'any 1979, després d'unes excavacions arqueològiques dirigides pels doctors Manuel Fernández Miranda i William Waldren, a l'interior del recinte de taula del jaciment de Torralba d'en Salort. L'estatueta es va trobar a terra, a prop de l'altar de pedra que encara és al seu lloc dins el santuari.

stats