Cultura 12/08/2015

Mor l'Uggie, el gos de 'The artist'

L'animal va ser sacrificat després de lluitar contra un càncer de pròstata

Europa Press
2 min

MadridL'Uggie, el gos que va seduir el públic de 'The artist', guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula l'any 2012, ha mort a l'edat de 13 anys. El famós Jack Russell Terrier, com es deia a la vida real, no va aconseguir l'especial de l'Acadèmia, com volien els seus fans, però el que sí que va guanyar va ser l'afecte dels espectadors de tot el món.

L'Uggie va ser sacrificat a Los Angeles el 7 d'agost, després de lluitar contra un càncer de pròstata, segons ha publicat TMZ. El propietari del gos, Omar Von Mueller, ha comentat que ha sigut una decisió molt difícil, però que no volia prolongar el patiment del seu gos.

Per la seva part, l'entrenadora de l'Uggie, Sarah Clifford, que va aconseguir convertir-lo en una estrella, ha declarat: "Sempre el tindré al meu cor i mai oblidaré el seu amor infinit pel pollastre i els 'hot-dogs'".

Encara que l'Acadèmia no li va donar cap premi, l'Uggie va guanyar molts reconeixements, entre els quals, el Palm Dog Award a l'edició 2011 del Festival de Canes i el 2012 el Golden Collar Award, també va rebre una menció especial als Premis Prix Lumière, els equivalents als Globus d'Or a França.

Tot i que el seu paper més conegut va ser a la pel·lícula muda francesa 'The artist', amb els actors Jean Dujardin i Bérénice Bejo, l'Uggie també va actuar en altres cintes com 'Aigua per a elefants', amb Reese Witherspoon, Robert Pattinson i Christoph Waltz, o 'Mr. Fix It', a més d'aparèixer en diversos anuncis de publicitat i ser la imatge de Nintendo o PETA, en una campanya que animava els propietaris a adoptar animals de les gosseres.

El gos feia tres anys que estava retirat del cinema i vivia amb el seu propietari i altres gossos al nord de Hollywood.

stats