Cultura 28/07/2021

Mor Joey Jordison, un dels fundadors del grup de 'heavy metal' Slipknot

El bateria tenia 46 anys i patia mielitis transversa

1 min
El bateria Joey Jordison, durant una actuació amb Slipknot el 2009

BarcelonaSlipknot va ser un dels grups més populars de heavy metal nord-americans de finals de la dècada dels 90 i principis del segle XXI. Amb més de 30 milions de discos venuts, els d'Iowa es van convertir en referents de tota una generació combinant contundència i un marcat sentit de l'escenografia: sempre apareixien a l'escenari camuflats rere màscares i amb un número estampat a l'uniforme. Rere el número 1 hi havia Joey Jordison, un dels tres fundadors del grup. El bateria ha mort als 46 anys mentre dormia, vuit anys després de deixar de formar part de Slipknot i cinc després de revelar que patia mielitis transversa, una malaltia neurològica que li dificultava continuar tocant.

Jordison va participar en discos emblemàtics del grup com Iowa (2001) i Vol. 3: (The subliminal verses) (2004). Durant la seva trajectòria, el bateria va tocar amb altres grups com Murderdolls, Rob Zombie, Korn, Ministry i Satyricon. Des del 2016 estava vinculat al supergrup de death metal Sinsaenum, format per membres de Mayhem, DragonForce i Daath.

Joey Jordison és el segon integrant de Slipknot que mor: el 2010 una sobredosi de morfina va acabar amb la vida del baixista del grup, Paul Gray.

stats