ARA Llegim
Cultura 29/06/2014

L'Arts Santa Mònica aposta per la poesia

El cicle 'Dilluns de poesia' portarà fins al desembre set veus consagrades, entre les quals hi ha Montserrat Abelló, Adam Zagajewski, Denise Desautels i Feliu Formosa

Ara
1 min
Montserrat Abelló / FRANCESC MELCION

BarcelonaArts Santa Mònica, juntament amb Cafè Central i la Institució de les Lletres Catalanes, comença aquest dilluns un nou cicle protagonitzat per set veus consagrades de la poesia contemporània. 'Dilluns de poesia' celebrarà una sessió cada mes –fins al desembre–, amb la presència de Montserrat Abelló (30 de juny), Ramón Andrés (7 de juliol), Tonko Maroevic (15 de setembre), Feliu Formosa (22 de setembre), Anise Koltz (20 d'octubre), Denise Desautels (17 de novembre) i Adam Zagajewski (15 de desembre). Les cites són a les 19h i totes les sessions es faran al Claustre de l’Arts Santa Mònica, amb entrada lliure i aforament limitat.

En cada sessió es presentarà l’obra d’un poeta que llegirà personalment la seva obra en la seva llengua original i serà presentat per un crític, estudiós o traductor de referència. A partir d’aquestes sessions es crearà un arxiu audiovisual de poesia contemporània que inclourà tots els poetes convidats.

En la primera sessió Montserrat Abelló serà presentada per Lluïsa Julià. L'autora llegirà poemes dels llibres 'Al cor de les paraules. Obra poètica 1963-2002' i 'El fred íntim del silenci'. El recital antològic consta de cinc blocs temàtics que la poesia de Montserrat Abelló ha desenvolupat al llarg de la seva obra. Es tracta de poemes dedicats a la paraula, poemes de denúncia, als quals seguiran la selecció de poemes d’amor, sobre el cos i una representació de les seves traduccions d’entre altres: Anne Sexton, Syvia Plath i Adrienne Rich.

stats