Música
Cultura 30/03/2023

Mishima celebraran Sant Jordi amb un concert a La Paloma

El grup barceloní hi oferirà una actuació especial el 21 d'abril, 'La nit de les roses'

2 min
El grup Mishima durant un concert al Poble Espanyol el 2022.

Barcelona"Ens agrada cuidar el nostre públic", diu el cantant de Mishima, David Carabén. Amb aquest propòsit el grup barceloní organitza La nit de les roses, un concert especial de Sant Jordi el 21 d'abril a La Paloma, la sala del Raval que aquest any ha tornat a l'activitat musical. "Hi haurà sorpreses que encara no podem revelar", explica Carabén a l'ARA. Sí que pot avançar que l'aforament serà d'unes mil persones, que el públic serà rebut d'una manera especial relacionada amb les roses, que a l'escenari també hi haurà poetes i que comptaran amb associacions del barri. Tot plegat, a més a més, coincidint amb el primer aniversari del disc L'aigua clara. És una manera de "reforçar el lligam amb la ciutat en una festa de la literatura, la música i les roses". Les entrades es poden adquirir en aquest enllaç a partir d'aquest dilluns.

"Com que el Sant Jordi va creixent, les editorials i les marques sempre convoquen les bandes de música a participar en activitats el 23 d'abril. Però la nostra idea era no fer-ho exactament el mateix dia, sinó muntar una mena de revetlla, com si estiguéssim en un magatzem de roses o de llibres just abans de la distribució. Serà com escalfament de la festa", diu. Escalfament i alhora festa, perquè Mishima són experts en concerts especials com el que celebren cada Nadal, una tradició que van començar a l'Heliogàbal, que ha continuat a l'Apolo i que el mes de desembre de l'any passat va anar més enllà de Barcelona i es va fer també a La Mirona de Girona, el Cotton Club de Lleida, la Sala Zero de Tarragona i el Parc Central de València.

El públic dels concerts nadalencs de Mishima ja sap que no són actuacions rutinàries, sinó esdeveniments especials que, com recorda Carabén, han acabat creant "una tradició". Potser ara en començarà una altra, la del concert especial de primavera, La nit de les roses. De moment, Mishima serà el primer grup que farà un concert en la nova etapa de La Paloma, que després de setze anys amb les portes tancades va reobrir per Cap d'Any amb una festa en què va actuar Marinah (l'excantant d'Ojos de Brujo). "A La Paloma no hi havíem tocat mai. Mira que des que vam començar el 1999 hem tocat a tota mena de llocs de Barcelona, però a La Paloma no, i és un escenari molt xulo i emblemàtic. Vam fer-hi una visita tècnica l'altre dia i ens va flipar. És un espai maquíssim", diu Carabén.

Abans del concert de Sant Jordi, Mishima engegaran una gira per sales amb actuacions a la Nau B-1 de Granollers (18 de març), el Clap de Mataró (24 de març) i la Stroika de Manresa (25 de març). També actuaran al Teatre de Bescanó (16 d'abril).

Mishima anuncia un concert de primavera a La Paloma
stats