Cultura 19/07/2018

El ministre de Cultura espanyol inaugura la nova exposició permanent del Museu de Menorca

Després del tancament a causa de les obres, l'equipament torna com a referent de la cultura menorquina i amb una exposició que recull la història de l'illa

Iván Martín
2 min
José Guirao ha estat en tot moment acompanyat de la resta de representants d'administracions públiques.

MaóEl ministre de Cultura del govern espanyol, José Guirao, ha inaugurat avui la nova exposició permanent del Museu de Menorca, que s'ha reobert després dels vuit mesos que ha estat tancat per les obres de millora i adequació realitzades. Guirao ha estat acompanyat per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susanna Mora; la presidenta del Govern balear, Francina Armengol; el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, i la directora del Museu de Menorca, Carolina Desel, entre d'altres.

José Guirao ha destacat "la importància del Museu de Menorca per a la societat menorquina, i s'ha convertit amb els anys en un referent cultural únic". A més, el ministre de Cultura espanyol ha emfasitzat "la influència que durant tota la història ha rebut constantment Menorca, ara reflectida en el resultat final de les feines que s'han duit a terme a l'equipament". Guirao també ha remarcat "el treball elaborat per l'equip redactor del projecte, així com la direcció del museu".

Per la seva banda, el conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha agraït la visita del ministre espanyol i ha destacat el resultat final de les obres, ja que per a Maria "són el clar exemple de com hauria de ser la col·laboració entre institucions per obtenir un bé comú". El conseller també ha deixat clar que "hem sabut traslladar el missatge i convertir una necessitat en una oportunitat".

El Museu de Menorca necessitava millorar les infraestructures i el Ministeri de Cultura espanyol destinà a la primera fase 2,1 milions d'euros, una partida important que es veuria reforçada amb una segona partida per a la remodelació de l'exposició permanent, aquesta última per valor de 630.000 euros. La col·lecció permanent està dividida en set àrees temàtiques cronològiques i n'inclou altres de complementàries sobre el convent de Sant Francesc, què és on s'ubica, i el paisatge menorquí.

stats