Cultura 22/05/2021

Mil persones tornen a ballar sense distàncies en un concert de Manel a La Mirona de Salt

L’actuació va posar el punt final a la prova pilot Obrir Girona

3 min
Després de 14 mesos, la Mirona va poder tornar a oferir un concert a peu dret i sense distàncies per a un miler de persones

Salt“Ha sigut increïble. Al principi m’ha xocat veure tanta gent, tots junts i amb mascareta. Però al cap de res… he flipat: ha tornat a ser gairebé com abans!”, confessava l’Ignasi. “Bé, només ens hauria faltat poder fer el gintònic mentre escoltàvem el concert… però almenys… és un pas important!”, el corregia la Sara fent broma. Tots dos sortien amb un somriure i els ulls vidriats després d’una nit que feia 14 mesos que no vivien: un concert a La Mirona de Salt a peu dret i sense distància. Va ser aquest divendres, a l’actuació de Manel que va posar el punt final a la prova pilot Obrir Girona, que ha buscat crear espais amb baixa capacitat de contagi durant un mes.

El miler de persones que hi van assistir, abans d’entrar, van haver de mostrar el certificat digital que acreditava que o bé estaven vacunats, o havien passat el covid els últims tres mesos o bé havien donat negatiu en un test d’antígens que van fer prèviament en una de les farmàcies habilitades. A més, tothom havia de portar mascareta FFP2, i només se la podien treure a la zona de bar, que era a l’exterior i separada de l’escenari del concert. 

“Al principi tothom estava com més distant, no ens acabàvem d’acostar. Però així que ha començat, tothom ha anat endavant i fins i tot hi ha hagut un moment que hem fet una olla!”, va descriure l’Aina, que hi va anar amb tres amigues més. Feia més d’un any que no podien ballar mentre sonava música en directe i sentien tanta nostàlgia que, fins i tot, enyoraven fets que abans no suportaven. “S’ha fet estrany perquè costava passar enmig de tanta gent i estàvem tots ben atapeïts. Abans pensava que era agobiant, però avui ha sigut com reconfortant”, va afegir la Caterina. 

Elles són de Girona i Salt, com la majoria del públic que hi va assistir. Però d’altres, com en Guillem i la Maria, van haver de fer molts quilòmetres per no perdre's el gran esdeveniment. “Som de Berga i vam venir dijous a fer-nos el test, i avui una altra vegada. Però ha valgut tant la pena tots els viatges… Ha sigut tan guai poder tornar una mica a la normalitat d’abans”. O en Xavi i els seus amics, que van arribar des de Barcelona: “Ha sigut una aventura: sortir de treballar i venir superràpid, patint tot el camí perquè arribàvem tard a la cita a la farmàcia... Però al final hem arribat, justíssim, però hem arribat!”, explicaven encara amb la llengua fora i bromejant per les mesures per evitar el contagi: “Crec que mai havia fet tants tràmits per anar a un concert!” 

Espurna d'esperança

L'emoció que es va tornar a sentir ahir a La Mirona no només arribava del públic. També entre els components de Manel es notava que no era una nit qualsevol: feia més d'un any que no podien oferir un concert davant d'un públic enxubat i que es podia moure amb plena llibertat, encara que fos amb mascareta. Els barcelonins es van centrar, especialment, en els temes del seu últim treball, Per la bona gent, que van barrejar amb altres cançons anteriors com La Serotonina o Banda de rock, totes amb un so molt electrònic. Benvolgut i Bumerang van ser les escollides per tancar un concert històric que va fer esclatar el miler de persones que omplien La Mirona i que no van deixar de cantar i ballar durant les dues hores que va durar.

Dos dels assistents al concert que Manel va oferir divendres a La Mirona de Salt.

La sala feia 14 mesos que no acollia un espectacle a peu dret, i aquesta setmana va viure un moment molt desitjat: per fi van poder treure, encara que fos per un dia, les fileres de cadires que omplien la pista de ball i que es van instal·lar ara fa un any per adaptar-se a les restriccions de la pandèmia. Els últims mesos els seus responsables han fet mans i mànigues per mantenir viva la flama malgrat les dificultats, i ahir, també per a ells, va ser una nit molt especial. “Avui [ahir] ens hem trobat persones amb qui feia molt de temps que no ens vèiem i que estàvem a l'ERTO. Aquest és el millor homenatge per a la cultura", va subratllar el seu director, Quim Marcé, que espera que el concert esdevingui la primera pedra d'un nou camí que faci rebrotar un dels sectors més perjudicats per les mesures anticovid.

stats