Cultura 09/08/2018

'Més de tres tenors' és un espectacle lúdic que subverteix els rols de la lírica clàssica

En el concert del castell de Bellver hi participarà, a més, el Mallorca Gay Men's Chorus

María José Ribas
2 min
Presentació de 'Més de tres tenors'./ ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaAquest dijous al matí el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de Palma, Llorenç Carrió, amb els tenors Juan Laínez i Roger Berenguer, i el pianista i promotor Francisco Blanco, ha presentat el concert 'Més de tres tenors', que oferiran amb el Mallorca Gay Men's Chorus el 16 d'agost al castell de Bellver.

Carrió ha expressat que amb l'objectiu de fer costat i donar visibilitat al col·lectiu LGTBI, la Regidoria ha ofert l'espai emblemàtic del castell de Bellver per donar suport a tots els col·lectius i gaudir d'un programa variat.

Blanco ha destacat el caire social de l'esdeveniment, ja que han realitzat diferents concerts "com el del Dia de la dona, amb tres sopranos i tres mezzosopranos, amb l'objectiu d'empoderar la dona. El caràcter d'aquest acte és més festiu que un concert convencional de clàssica, és una mica menys seriós; hem volgut fer una volta també a l'hora de programar el repertori, les cançons d'amor interpretades per homes, així com les veus que solen ser les d'un cor femení, fan que tot tingui un doble sentit, amb un toc d'humor".

Representaran el repertori clàssic dels tres tenors (Luciano Pavarotti, José Carreras i Plácido Domingo), una combinació dels grans èxits de cançons italianes, sarsuela i òpera, a més de temes de pel·lícules musicals, per celebrar el centenari de Leonard Bernstein, compositor de bandes sonores com 'West Side Story' (1957), 'Candide' i 'Un dia a Nova York' (1944).

Laínez, tenor i director del cor, ha remarcat "el doble sentit que adquireixen les peces. Així com en altres temps, per lluitar contra la censura, s'havien d'inventar estratègies", ara poden jugar amb els rols i subvertir-los.

Fa uns sis anys que programen concerts d'aquest tipus, en aquest cas hi incorporen la col·laboració coral. El to lúdic del concert no treu qualitat vocal a un espectacle que té una feina prèvia intensa d'assajos, per complir amb l'estàndard de la lírica. L'espectacle complementa una programació variada del castell durant l'estiu, en la qual hi ha els concerts de la Simfònica, el cicle Women don't wait o els concerts de jazz.

stats