Música
Cultura 09/09/2021

El Mercat de Música Viva de Vic celebrarà la presencialitat

Roger Mas, Anna Ferrer, Marta Knight i Lauren Nine participen en l'acte de presentació del festival

2 min
Roger Mas durant la presentació del nou MMVV

BarcelonaAquest dimecres s'ha presentat una nova edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), l'aparador més rellevant de la música catalana, que torna a la presencialitat després de l'edició de l'any passat, marcada per tenir la majoria d'espectacles en línia. Entre el 15 i el 18 de setembre la capital osonenca tornarà a ser el punt de trobada de la indústria autòctona, un espai que serveix d'aparador perquè els músics presentin els seus nous projectes, que seran els que rodaran al llarg de la temporada vinent. La presentació, conduïda pel periodista de l'ARA, Xavier Cervantes, ha servit perquè el director del MMVV, Marc Lloret, celebrés la tornada de certa normalitat al Mercat, que comptarà amb concerts amb assistència tant de públic general com dels professionals del sector.

L'acte, celebrat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, ha constat de diverses actuacions d'artistes que seran la setmana que ve a Vic. L'ha estrenat Anna Ferrer, que s'estarà tota sola per primera vegada a l'escenari amb Parenòstic, una proposta escènica que ha dirigit El Niño de Elche. "És un espectacle molt cru, tant en l'àmbit escènic com instrumental, i que proposa un viatge sonor per tres ambients", ha explicat la menorquina, que de moment no té previst transportar Parenòstic al format disc. També hi ha participat un dels plats forts de la nova edició del MMVV, Roger Mas. El cantautor de Solsona, que ha interpretat dues cançons en format de veu i guitarra, presentarà el nou treball Totes les flors, un disc amb el qual celebra vint-i-cinc anys de trajectòria. En aquest nou àlbum Mas vol "mirar endavant i que riguem, però alhora recollir totes les peces del puzle personal i tornar-les a posar per retrobar-se amb la bèstia", ha explicat el cantant, que actuarà dijous 16 de setembre a l'Atlàntida.

Un any més el Mercat tornarà a comptar amb actuacions d'alguns dels artistes més populars i multitudinaris dels Països Catalans, com Zoo, Suu, Oques Grasses, Cala Vento i El Petit de Cal Eril, que presenta disc, combinat amb excepcions foranes, el cas d'Ana Tijoux, i bandes d'absolut culte: Germà Aire, que mostraran per primera vegada un esperadíssim nou treball, Power Bukas o Marta Knight, també convidada en l'acte de presentació d'aquest dimecres i que veu el Mercat com "una oportunitat d'arribar a gent a la qual mai arribaria". La de Martorell és una de les 900 propostes que han arribat a l'equip de Lloret, que n'ha escollit més d'una cinquantena. L'aforament més gran del Mercat serà el de la Zona Esportiva, que acollirà fins a 3.000 cadires. 

La presentació del MMVV, que per al seu director és "donar el tret d'inici a la trobada" que comença dimecres que ve, s'ha tancat amb l'actuació de Lauren Nine, representant de les músiques urbanes més ancorades en el hip-hop i que últimament ha treballat amb productors tan reconeguts com Griffi (Solo los Solo).

stats