Cultura 02/11/2018

La cantant Marusa Cano, homenatjada a la Setmana de la cultura popular

Es tracta de la setmana més destacada dins el cicle Palma Folk que promou l'Ajuntament de Palma

M.a.
1 min
D'esquerra a dreta: Miquela Lladó, Toni Pastor, Marusa Cano, Biel Frontera, Llorenç Carrió, Pere Víctor Rado i Marta Ferré

Palma"És una sorpresa molt agradable que es valori la feina després de gairebé 40 anys", ha afirmat la cantant Marusa Cano, qui va revolucionar el món de la música popular mallorquina amb el disc 'La Terra parla', publicat l'any 80. Oferirà un concert en el qual participaran nombrosos músics referents de la música d'arrel illenca i que serà un dels actes centrals de la Setmana de la cultura popular, que es durà a terme entre el 6 i l'11 de novembre.

Conferències, música, visites guiades i la diada de la cultura popular formen el programa de la que serà "la setmana més ambiciosa dels darrers anys", com l'ha definida el regidor de Cultura del Consistori palmesà, Llorenç Carrió.

A més de l'acte de reconeixement i el concert de Marusa Cano, que està programat per al 8 de novembre al teatre Xesc Forteza, la música tindrà un altre protagonista, que serà Kepa Junkera, un dels músics bascs actuals més internacionals i renovador de la trikitixa (acordió diatònic). Junkera presentarà el seu disc 'Fok', amb el qual ha fet una immersió en la música popular catalana, valenciana, balear i algueresa. Al concert l'acompanyaran músics locals com Miquela Lladó i Biel Majoral, entre d'altres.

El ball serà un dels punts forts de la setmana amb una mostra de ball occità a càrrec de Thouxazun el 9 de novembre al Mar i Terra i una ballada popular a les Voltes el diumenge 11 de novembre.

El programa es completa amb una conferència sobre les dones en les rondalles d'Antoni M. Alcover, impartida per M. Magdalena Gelabert, les visites guiades per descobrir les llegendes de Palma conduïdes per Gaspar Valero, a més d'una gimcana sobre les llegendes.

stats