Premis
Cultura 12/07/2022

Maria del Mar Bonet rep la Medalla d'Honor 2022 de la Xarxa Vives d'Universitats

La cantant i compositora ha recollit el guardó aquest dimarts dematí a la Universitat Autònoma de Barcelona

ARA Balears
2 min
Maria del Mar Bonet, amb la seva Medalla d'Honor.

PalmaMaria del Mar Bonet ha recollit, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Medalla d’Honor 2022 de la Xarxa Vives d’Universitats. A més de la seva, la tasca de l’enginyera industrial i informàtica Alícia Casals també ha estat reconeguda. Segons han explicat des de Xarxa Vives, l’acte ha congregat nombroses personalitats del món de la cultura, la recerca i la ciència. Entre els presents hi havia el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, Miquel Company, i el director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Xavier Quinquillà.

El president de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la UAB, Javier Lafuente, ha presentat l'acte. L’enginyera Alícia Casals ha estat la primera de les homenatjades a rebre la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Daniel Crespo, ha estat l’encarregat de pronunciar-ne la laudatio.

A continuació s’ha lliurat la Medalla d’Honor a la cantant i compositora Maria del Mar Bonet. La laudatio ha anat a càrrec de la rectora de la Universitat d’Alacant (UA), Amparo Navarro, qui s’ha mostrat "notablement emocionada", apunten des de Xarxa Vives, per lliurar aquesta distinció a l’artista. Navarro ha destacat la trajectòria de Bonet, de qui ha remarcat “l’estima i el respecte per la tradició i la cultura pròpies i el seu compromís cívic per un món millor”. A més, ha volgut homenatjar la cantant amb els versos del poeta valencià Vicent Andrés Estellés “has assumit la veu d’un poble, que és la veu del nostre poble”. Amb paraules d’agraïment ha conclòs: “En la veu de Maria del Mar Bonet fan niu tots els blaus i tots els blancs de la mar Mediterrània”. Durant el discurs també ha recordat les intenses col·laboracions de l’artista amb referents musicals del territori com Lluís Llach, Raimon, Marina Rossell, Joan Manuel Serrat, Francesc Pi de la Serra o Al Tall.

Durant el seu torn de paraula, Bonet ha aprofitat per reivindicar la llengua. “Crec que la nostra llengua encara no és on ha de ser. I m’agradaria molt que els mitjans de comunicació formessin part d’aquest desig i ajudessin també la nostra llengua, que sempre està en aquest entremig entre el que ve de fora i el que es fa aquí”, ha pronunciat.

stats