Música
Cultura 27/02/2023

Maria del Mar Bonet, Cris Juanico i Ressonadors celebraran els 40 anys de l'Estatut amb la Simfònica

Es faran concerts a tot l'Arxipèlag en què es cantaran cançons populars de cada illa

2 min
L'Orquestra Simfònica de les Balears, en concert.

PalmaMaria del Mar Bonet, Cris Juanico i Ressonadors són els convidats dels tres concerts que farà l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears per celebrar els 40 anys de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears. N'hi haurà un a Mallorca, un a Menorca i un altre a Eivissa. Es preveu també que hi hagi un concert a Formentera, però encara no s'ha pogut concretar. La recaptació d'aquestes actuacions es destinarà a les persones afectades pel terratrèmol de Turquia i Síria.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company han presentat aquests concerts aquest dilluns. Els concert es faran al teatre Principal de Palma el 10 de març, a les 21.30 hores, en el cas de Mallorca; al Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu, a Eivissa, el 25 de març a les 20 hores, i al teatre Principal de Maó el 26 d'abril a les 20 hores. Les dades del concert de Formentera estan pendents de tancament. Les entrades costaran cinc euros i es podran adquirir a les taquilles dels teatres i la pàgina web de la Simfònica.

Garrido ha destacat "l'excepcionalitat" d'una proposta representativa de la cultura i la música de les Illes Balears per celebrar "la unitat" de les quatre illes, així com la seva "diversitat". Per la seva banda, Company ha posat en relleu el paper de la Simfònica "com a vertebrador cultural de les Illes Balears", i augura una "simbiosi extraordinària" amb la fusió dels gèneres i propostes musicals dels convidats i els instruments i músics de la Simfònica.

Joan Barbé, membre de Ressonadors, ha dit que els arranjaments de la Simfònica per a les cançons de la seva formació són "un somni", i ha celebrat que es faci un petit tast de cada una de les illes amb aquest concert. Per a Cris Juanico, és una bona notícia que la Simfònica s'obri a altres músiques, "a sons i gèneres actuals", i ha avançat que tocarà peces del seu espectacle Altament sensible, en què ja participa la Simfònica.

Descobreix el concert

La Simfònica començarà el concert amb Ressonadors, que interpretaran Anàrem a Sant Miquel, Jo tenc una enamorada, Visc a Formentera; després pujarà a l'escenari Cris Juanico, que cantarà Si véns, Com un infant, Na Cecilia, Un vol de miloca i Enmig del desert. Per acabar, Maria del Mar Bonet interpretarà Merhaba, Les illes, La dansa de la primavera, Des de Mallorca a l’Alguer i La jota marinera.

stats