Música
Cultura 28/06/2023

Maria Hein publica 'Fets de fils', primer single del seu nou disc

'Tot el que no sap ningú', segon treball discogràfic de la felanitxera, veurà la llum a final de setembre

2 min
Una de les imatges promocionals del nou disc de Maria Hein, 'Tot allò que no sap ningú'

PalmaLa cantant Maria Hein (Felanitx, 2003) reconeix que avui, dia en què s’ha publicat Fets de fils, el primer avançament del que serà el seu segon disc, es troba una mica nerviosa pel canvi que ja no s’intueix sinó que es constata amb aquesta cançó. “És cert que he anat fent col·laboracions una mica diferents, en aquest temps, amb PlanET i Julieta, per exemple, o amb la versió de la Dama de Mallorca que vaig publicar fa uns mesos”, explica la cantant, “però no eren temes exclusivament meus. Aquesta primer senzill, però, ja defineix el canvi estètic i musical del segon disc”. 

L’àlbum, que sortirà a finals de setembre després que durant l’estiu se n’avancin alguns temes més, duu per títol Tot allò que no sap ningú i arriba dos anys després del primer, Continent i contingut, amb què va obtenir el premi Enderrock de la música catalana a millor disc revelació. “Aquest nou disc és la transició de tota una història, de la primera cançó a la darrera passen cronològicament i tot ho dic a una mateixa persona”. Reconeix, això sí, que la frase que li dona títol, extreta del tema Cansada de tu, és tota una declaració d’intencions. “Quan parles a algú de tot allò que no sap ningú pus… Allò que només sabem tu i jo és un moment que, fins i tot, pot generar certa por entre dues persones. I em feia il·lusió posar-ho al títol perquè és un disc molt explícit que parla de coses que ningú més sap i que, en sortir el disc, ja sabrà tothom”. 

Pel que fa al senzill que serveix d’avançament d’aquest segon disc, Fets de fils, per a Maria Hein es tracta d’una cançó que condensa l’essència de tot el disc. “Va ser difícil triar la primera, perquè n’hi havia quatre o cinc que m’agradaven molt i eren molt diferents entre elles. Però crec que és una bona carta de presentació, pels temes que tracta i perquè pel so és una de les meves preferides d’aquest nou disc”. Per escoltar el següent extracte del disc haurem d’esperar al mes de juliol i no serà fins finals de setembre que el podrem escoltar sencer.

stats