Música
Cultura 22/12/2022

Nova vida per al primer LP de Maria del Mar Bonet, ara en vinil i CD

Blau reedita el primer el disc que la cantant va treure el 1970 amb la icònica imatge de Toni Catany

2 min
El fotògraf de Llucmajor va fer la fotografia de la coberta del primer llarga durada de Bonet. Catany i la cantant s'havien conegut pocs anys abans.

PalmaBlau-Discmedi recupera el primer llarga durada de Maria del Mar Bonet, amb el cèlebre muntatge que Toni Catany va fer superposant dues imatges de la cantant. Amb el títol de Maria del Mar Bonet es reedita aquest treball que sortí al mercat el 1970. La diferència és que ara ho fa en doble format, en CD i vinil. Els 13 temes del disc, de temàtica tradicional i popular, varen ser realitzats sota la supervisió artística del compositor Antoni Ros Barbà, de qui Bonet guarda "un molt bon record". Al costat de cançons com Sa novia d'Algendar, Jota marinera o Fora des sembrat, també s'hi inclou el tema propi Me n'aniré de casa.

"En aquell temps, jo ja feia uns anys que coneixia Toni Catany. De fet, el vaig conèixer arran de fer-me una sèrie de fotografies, quan jo tenia 18 anys, per incloure a una entrevista de l'antic diari Baleares", explica Bonet, qui aprofita per desitjar que "el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, a Llucmajor, s'obri com més aviat millor".

Maria del Mar Bonet i el productor Miquel Àngel Sancho en durant lapresentació de la reedició del disc.

"M'agrada molt la idea que s'hagi reeditat en vinil, perquè ho som molt d'escoltar música en aquest format. Fins i tot, si el vinil té un crull, i en posar-lo fa crec-crec, no em molesta. És part del procés. I per evitar que es deteriorin, en el cas d'alguns intèrprets, com Toti Soler, compr els exemplars de dos en dos", comenta Bonet. Segons el productor de Blau, Miquel Àngel Sancho, "hem hagut d'esperar fins a set mesos per tenir el vinil a les mans". "Ara mateix hi ha una revifada de persones que volen escoltar música en format vinil, i les fàbriques que els produeixen tenen molta de demanda. De fet, arreu d'Espanya, just n'hi ha dos fabricants", comenta Sancho.

La intèrpret ha aprofitat per recordar que fa feina en un nou disc que suposarà un homenatge al Pare Ginard, perquè és una "gran admiradora de l'obra del floklorista, autor del Cançoner popular de Mallorca". Alhora, Blau fa feina en la reedició de Raixa (1985), que està previst que sigui d'aquí a pocs mesos.

stats