Música
Cultura 08/09/2023

Els manacorins Reïna publiquen un nou senzill, 'Dolent', amb la col·laboració de Maria Jaume

És el tercer avançament que fan del seu segon àlbum, que arriba dos anys després del disc 'Arts marcials'.

2 min
El grup Reïna amb la cantant Maria Jaume, amb qui col·laboren al tema 'Dolent', tercer avançament del seu nou disc

PalmaQueda menys d’un mes perquè el nou disc de Reïna, Retirada a temps, surti a la llum i els manacorins n’acaben de fer un nou avançament, el tema Dolent, que –segons diuen– és un dels seus preferits d’aquest àlbum, que publicaran el pròxim 6 d’octubre. “És una de les primeres que vàrem fer, quan encara treballàvem sense tenir clar que teníem la intenció de fer un disc”, explica Biel Riera, baixista de Reïna. “I quan la vàrem tenir vàrem quedar convençuts de fer el disc; ens va ajudar a definir cap on volíem anar amb el que féssim a partir d’aquell moment”, afegeix. D’això en fa més d’un any i mig, temps que han dedicat a pair, revisar i reformular un projecte musical que guanyà, el 2020, el concurs Sona9 i que un any després s’expandí amb la publicació del seu àlbum de debut, Arts marcials

Videoclip del tema 'Dolent', tercer avançament del nou disc de Reïna

Una col·laboració esperada

Per aquest nou senzill, el tercer que avancen del disc nou després de l’aparició de Maldecap i Flors, han comptat amb la col·laboració d’una artista que segueixen des de fa temps, Maria Jaume. “Som amics i coincidim molt amb ella, i hi va haver una època que escoltàvem el seu disc sovint i, tot i que teníem la cançó ja bastant encaminada, ens va semblar molt lògic que hi participàs”, recorda Riera. “I va quadrar tot. Feia molt que volíem col·laborar-hi; si no hagués estat per aquest tema, hauria estat amb un altre”, afirma. El resultat és una cançó lluminosa, un punt àcida i molt aferradissa en què les veus de Carme Vives i Maria Jaume encaixen de manera natural, genuïna. La lletra del tema va sorgir, segons explica el mateix Biel Riera, a partir del títol mateix, Dolent. “És una paraula que m’agrada molt, la trob estètica, i sovint m’agrada començar pel títol o per una frase, per fer una pluja d’idees. I aquí hi ha un punt d’ironia, d’aquell moment en què amb els amics o amb la parella o la família treus aquell punt de dolentia… Que per nosaltres mateixos resulta irònic, perquè no ens surt això de treure l’orgull!”, relata. 

Pròximes dates

Aquest mateix dissabte seran a la Sala VOL de Barcelona amb l’artista Rozi Plain i dijous vinent, dia 14 de setembre, actuaran a l’Adobaries Fest que es du a terme a Vic. La següent data assenyalada a l’agenda de Reïna és el divendres 6 d’octubre, data de publicació d’aquest nou àlbum, que fa gairebé dos anys que preparen. Aquell mateix dia actuaran a Cambrils i poc després, dia 14 d’octubre, faran la presentació oficial de Retirada a temps al Teatre de Manacor.

stats