Cultura 27/06/2018

Manacor vestirà el Cicle de les Muses amb poesia, música, teatre i dansa

L'Ajuntament felicita l'Associació d'Amics del Museu per l'enorme impuls dels espectacles estiuencs

Miquel Barceló
2 min
Associació d'Amics del Museu i Ajuntament sumen esforços cada any per oferir grans vetlades culturals a la Torre dels Enagistes.

ManacorAcostar la gent a les cases de l'art, els museus. Aquest és l'objectiu que persegueixen cada estiu l'Associació d'Amics del Museu de Manacor i el Museu d'Història de Manacor a través del Cicle de les Muses, que enguany celebrarà la 15a edició d'espectacles estiuencs a l'emblemàtica torre dels Enagistes.

Aquest dimecres a migdia, la regidora de Cultura, Antònia Llodrà, i els membres de l'Associació Amics del Museu, Maria Esperança Nicolau (presidenta) i Jaume Gayà (vocal) han presentat el programa, que, sota l'aura de set muses, es durà a terme durant tot el juliol i principis d'agost. Llodrà ha agraït la feina que fa l'Associació d'Amics del Museu per oferir un cicle de muses "ja plenament consolidat".

Una associació amb empenta

La presidenta de l'entitat ha valorat el suport que sempre han rebut de l'Ajuntament des dels inicis, i ha destacat que intenten que cada any les activitats siguin variades. Jaume Gayà ha dit que el cicle ha esdevingut un referent per a la cultura durant els estius a la comarca del Llevant i ha recordat les aportacions que fan els més de 200 socis (amb carnet individual o familiar) de l'associació per mantenir vius els espectacles al Museu de Manacor.

El cicle s'obrirà amb Erato, la musa de la poesia amorosa, el proper 5 de juliol. Es tracta d'un espectacle musicopoètic amb gloses que segur que omplirà la clastra de l'edifici monumental de la torre dels Enagistes. Sebastià Adrover i Maria Antònia Salas en seran els rapsodes, que actuaran acompanyats per la guitarra i la veu d'Alícia Olivares i els glosadors Mateu Xurí i Maribel Servera.

Set dies després arribarà Euterpe, la musa de la música, amb 'Cançons d'una mar oberta', amb Samanidis & Skjonhaug, Irina Cotselli (veu i piano) i Christian Hoel Skjonhaug (contrabaix i veu). La musa de la comèdia, Talia, i la musa de la tràgedia, Melpomene, portaran el teatre amb quatre obres el 19 de juliol: 'No tallis el cicle de congelat', 'Ganes de discutir', 'Manu Dei' i 'Urgències 24 hores'.

El 26 de juliol serà el torn de la musa Clio, la musa de la història, que durà la conferència 'La indumentària del segle XVIII. El cas específic dels mariners', a càrrec de l'historiador i filòleg Antoni Bibiloni Riera. Terpsícore, musa de la dansa, tindrà el seu lloc dijous 2 d'agost, amb un taller de dansa africana amb percussió a càrrec de Diego Flores i Samba Ndiong i la ballarina Macarena Fonseca.

Clausura mirant el cel

El Cicle de Muses 2018 acabarà el divendres 10 d'agost amb el pícnic d'estrelles per honorar Urània, musa de l'astronomia, amb el grup musical The Road, de rock britànic. Al pícnic, a l'esplanada exterior, cadascú hi ha de dur el seu sopar i tovalloles i llençols per posar a terra, ja que no hi haurà ni taules ni cadires. A més, es demana als assistents que hi acudeixen vestits a l'estil anglès. Tots els espectacles comencen a les 21 h, excepte el 2 d'agost, que començarà les 20.30 h.

stats