Màgia

El Mago Pop es compra un teatre als Estats Units

També farà temporada a Broadway amb la versió en anglès de 'Nada es imposible'

2 min
El Mago Pop al Teatre Victòria durant l'anunci de la seva aventura americana

BarcelonaAntonio Díaz, el Mago Pop, somiava des de fa molt de temps aterrar als Estats Units amb el seu espectacle. Aquest any ho farà per partida doble: farà temporada a Broadway, a Nova York, i a més s'ha comprat l'Encore Theatre a la ciutat de Branson, a Missouri, on actuarà alguns mesos a l'any. "M'ha vençut la il·lusió. Soc un enamorat dels teatres i si vull fer carrera als Estats Units necessito un lloc base per instal·lar tot el material tècnic. Aquest teatre és el més gran de Missouri i està molt ben ubicat. En poques hores som al centre dels Estats Units", explica Díaz. L'equipament, un antic centre de congressos i esdeveniments, té 2.800 butaques i el mag l'ha rebatejat amb el nom de Branson Magic Theatre.

Branson és una ciutat amb més de 50 teatres i rep 10 milions de turistes l'any. Té equipaments com el Dolly Parton Theatre i el Hughes Brothers Theatre, entre d'altres. "És considerada Las Vegas del teatre familiar", subratlla Díaz. L'artista aterrarà al Branson Magic Theatre al maig, on assajarà l'espectacle que portarà després a Nova York. Díaz farà temporada a Broadway a partir del 17 d'agost. La versió en anglès de Nada es imposible s'estrenarà a l'Ethel Barrymore Theatre –un espai amb un miler de localitats i on han actuat artistes com Marlon Brandon, Tom Hanks i Sigourney Weaver– i s'hi estarà cinc setmanes. Amb un equip d'una vintena de persones, el Mago Pop, que té 37 anys, serà l'il·lusionista més jove de la història a Broadway.

Antonio Díaz al Teatre Victòria.

D'aquesta manera el mag aconsegueix complir un somni que fa anys que perseguia. El 2018 ja va anunciar que preparava l'aterratge a Broadway, però la pandèmia va frenar-li els plans. Díaz havia d'estrenar a Nova York el juliol del 2020. "No esperàvem la pandèmia, però aquest temps ens ha servit per preparar-nos més i millorar l'espectacle", assenyala el mag, que afegeix: "Difícilment m’ho podia imaginar quan vaig començar a fer màgia. Ha costat molt d’esforç, és un somni professional i vital, el desafiament més gran de la meva carrera".

La seva intenció és fer una temporada a Broadway, actuar uns mesos al teatre de Branson i la resta de l'any passar-lo al Teatre Victòria, que va comprar el 2019. "Barcelona és casa meva, vull actuar aquí i viure aquí, però els contractes als Estats Units són molt llargs, de cinc anys. La inversió feta allà té tot el sentit", argumenta l'artista, que preveu tornar a actuar al Victòria des de l'octubre fins després de Nadal. Ho farà amb el mateix espectacle, Nada es imposible, que ha anat canviant des de la seva primera estrena. "Prefereixo treballar sempre amb el mateix muntatge i anar-lo millorant per aconseguir que sigui el millor espectacle possible", assenyala. Mentre el Mago Pop fa les Amèriques, el Teatre Victòria comptarà amb altres espectacles en la programació que Díaz encara no ha volgut anunciar.

stats