LITERATURA
Cultura 18/02/2017

La màfia lionesa, inspiradora

‘L’imperi dels lleons’ és la darrera novel·la negra de Bennasar

M. Mateu
1 min
Sebastià Bennasar.

PalmaBennasar aprofità el cicle Febrer Negre per presentar també la seva nova novel·la, L’imperi dels lleons. L’obra narra la història d’una banda de mafiosos de Lió que comença a operar el 1972 i el 2006 posa punt a la seva activitat. Basada en un cas real, “els protagonistes arriben a controlar tot el tràfic d’haixix d’Europa i bona part de la prostitució també d’Europa, el tràfic d’armes i negocis il·legals perquè amb els negocis legals el que feren fou urbanitzar tota la Costa Brava. Varen fer molts de doblers i començaren a construir hotels, discoteques, pisos, etc.”, explica l’autor de l’obra recentment publicada a la col·lecció Crims.cat.

Primers importadors d’haixix

Els protagonistes, segons l’escriptor, “varen estar en actiu molt de temps. De fet, arribaren a ser els primers importadors d’haixix dels països de l’est i feren un imperi brutal”. La història es basa en aquests quatre joves “molt violents, estudiants universitaris francesos que decideixen passar-se a l’altre costat i arriben a tenir un poder absolut”. L’obra és explicada l’any 2006, quan el fill d’un dels membres de la banda ha de decidir si continua les activitats delictives de son pare o no. El jove, homosexual, és qui en primera persona explica tota la història del seu pare a la seva parella.

Com a curiositat, “hi ha un capítol de la novel·la que té lloc a Mallorca, on algú podrà descobrir què va passar amb un batle que tenia una funerària... i fins aquí puc llegir”, diu somrient Bennasar.

stats